Visszafelé forgó műszakokat hogyan lehet átaludni a váltáskor?
Delelottos penteken megprobalsz minel tovabb fent maradni, valamikor keso ejszaka mesz el aludni, igy szombaton talan nem kelsz fel 11-12 elott. Ejszakas het penteken meg lefekszel ahogy hazaersz, es megprobalsz akkor kelni, amikor a kovetkezo heten kelnel. Utana nem tudom, melyik hetbol mesz delelottre, de a logika ugyanez lenne. Szombaton mindenkepp ugy kelj fel, ahogy kovetkezo heten kelnel, eszerint menj aludni is, igy maximum szombaton leszel faradt, de gondolom aznap nagyreszt ugyis pihennel. Mondjuk nem muszaj a szombattal eljatszanod ezt, alakithatod a szombati lefekvesed es a vasarnapi kelesed is eszerint, amelyik szimpatkus.
Mondjuk en nem harom muszakoztam soha es nem is tennem, de tippre ez talan bevalhat.
7 Nekem nincsenek elcseszve a 8 oras napjaim, hacsak valamiert nem volt nagyon leterhelo, siman tudok utana programot is csinalni, vagy ha elinteznivalom van, azzal foglalkozni, es ha mar amugy is uton vagyok, akkor konnyebb barmelyik. A delutanos heten esetleg, mert munka elott reggel sok mindent nem szoktam csinalni, de ha valami fontos elinteznivalo van, az belefer olyankor is. De a delelottos heten vegzek delutan 3-ra legkesobb, akkor meg siman belefer program a baratokkal, vasarlas, akarmi. Ellenben ha szabad vagyok egesz nap mondjuk szerdan, akkor sokkal kevesebb az esely ra, hogy csinaljak barmit, mert otthonrol nehezebben indulok el, inkabb lustizok otthon egesz nap es kesz. Nehezebb is osszeegyeztetni masokkal a programot, mivel mindenki fixen 8 orat dolgozik, lehet mondjuk kedden raernenek delutan, amikor en egesz nap bent vagyok, de szerdan amikor en szabad vagyok egesz nap, mas dolguk van, stb. Meg ugye az ilyen munkarendekben sokszor benne van a hetvege is, ami megint csak rossz. A jelenlegi munkahelyemen is van hetvege, tulora helyett fix lett a szombat, hetkoznapi szabadnapot kapsz helyette, de csak delelottos heten, tehat a szombat delutan igy is fixen szabad, nem egesz nap vagy bent, szoval annyira nem gaz.
Ilyen szempontbol az ejszakas muszak is jo, mert ott is megmarad a nappalod egy resze, amikor tudsz akarmit csinalni.
De nem vagyunk egyformak, en elhiszem, hogy valaki egy 8 oras munkanap utan mar semmi masra nem kepes vagy nincs hozza kedve. Szerencsere lehet valogatni, van annyi lehetoseg, kinek mihez van inkabb kedve. (Legalabbis nalunk van boven, ahol van maximum 3 munkahely a kornyeken, ott lehet nincs :( )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!