Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi számít alkoholizmusnak?...

Mi számít alkoholizmusnak? Mikortól tekinthető valaki alkoholistának?

Figyelt kérdés
2020. aug. 17. 08:39
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Es az ilyen embert hogy lehet leszoktatni az ivasrol meg a frontinrol?
2020. aug. 17. 09:27
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha muszáj neki. Van, aki naponta megiszik egy pohár bor a vacsijához. Ez még nem biztos, hogy alkoholizmus, hiába iszik naponta. De ha nem bírja ki, ha rosszul van, ha nem ihat valamiért, akkor már gond van.
2020. aug. 17. 09:37
 13/18 Phoney ***** válasza:
80%

Nem az a jellemző, hogy "muszáj neki", meg hogy "nem tud meglenni" alkohol nélkül.

Nagyon sok alkoholistánál nem a sóvárgásból meg a szenvedésből adódik a kényszer (mert annak lehet ellenállni), hanem előbb-utóbb mindig rájuk tör, hogy "na most nagyon jó ötlet volna meginni valamit", és ez az a megszállott, szinte már pszichotikus állapot, ami ellen tehetetlenek. (Ezzel is lehet mit kezdeni, de akarattal nem lehet letörni, mert ilyenkor azt is elfelejti, hogy nem akart inni.)

2020. aug. 17. 09:53
 14/18 anonim ***** válasza:
38%

Az az alkoholista, aki többet iszik, mint az orvosa :-)

Én elég sokat iszom, de nem függésből, egyszerűen szeretek a törzskocsmámban lenni, néha be is rúgok, de mindig a saját lábamon mentem eddig haza. Boltban soha nem veszek, itthon soha nem iszok, pedig egyedülállóként nyugodtan megtehetném. Munkaidőben soha, piásan vagy másnaposan se mentem még melózni, pedig még sose szondáztak meg. Egy évben 4X1 hónapot kihagyok, pl. most az augusztust is, legközelebb meg a novembert. Én nem tartom magam annak, mások meg igen.

2020. aug. 17. 10:44
 15/18 anonim ***** válasza:

Egyszer olvastam egy rehab vezetőtől egy olyan gondolatot, hogy nem akkor vagy alkoholitsa ha x mennyiséget iszol. Akkor vagy az ha a napod egy pontjában már e körül forognak a gondolataid (pl. Alig várom h este megigyam a sörömet).

De azt is kiemelte, hogy itt NEM az alkalmankénti ivásról beszélt hanem az időközönkiről (napi, heti, havi).

2020. aug. 17. 14:11
 16/18 anonim válasza:
100%
Szerintem az ilyen embernél elsősorban a pánikbetegsége okát kellene megszüntetni. Ha emiatt iszik, stresszoldás gyanánt, akkor csak egyre többre lesz szüksége, hogy úgy érezze hogy hatásos.
2020. aug. 17. 19:35
 17/18 anonim ***** válasza:
53%

Szociológián tanultuk, hajól emlékszem, valami olyadmit mondott a tánárnő, hogy az alkoholista definíciója, ha valaki hetente háromszor-négyszer (tehát heti 3-4 napon át) fogyaszt alkhololt.

Amúgy az alkoholista

"Gyakran italozó ember, aki rendszeresen fogyaszt szeszes italt, és erről saját maga nem képes lemondani; akinek szenvedélyévé vált a szeszes italok fogyasztása."

[link]

Egy alkoholista rövid ideig bírja alkohol nélkül, mint pl a dohányos is pár napot kibír cigi nélkül, mielőtt előjönnek az elvonási tünetek.

2020. aug. 18. 11:32
 18/18 anonim ***** válasza:

És a 16-osnál a pont, elvégre van valami oka, hogy iszogatni kezdett.

De szerintem az alkoholizmusról és a frontinról való leszoktatás szakemberek dolga és nem egy jóbaráté, családtagé, aki nem csak óriási terhet vesz a nyakába, de nem is lesz sikeres, hiszen egy alkoholista nagyon hatásosan tud alakítani, hogy elérje a célját (piát kapjon).

2020. aug. 18. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!