Miért dagad a bokám?

Idén először nekem is felduzzadt a jobb lábam...
Először a bokám duzzadt meg, aztán pár hét múlva az egész lábfejem felpüffedt!
Utánaolvastam és ez valamiféle visszeres vagy vérkeringési probléma (pangó vér az erekben).
Bár nem látok visszereket a lábamon, de ez lehet rejtetten is, ami (még) nem látszik!
Aztán 2 hete vettem gumis térharisnyát, ettől most szépen lelohadt a duzzanat! :-D
Az orvosok is gumiharisnyát ajánlanak rá, illetve naponta többször magasra polcolni a lábat (na, ezt én nem tudom megcsinálni).
Többet kellene mozogni, kocogni, sétálni, olyat csinálni, ami a lábadban serkenti a vérkeringést! (Na, én ezt sem tudom megcsinálni, mert naponta 12-16 órát kell ülnöm a számítógép előtt.)
Próbálkoztam a gumiharisnya előtt mindenféle visszeres-csodakrémekkel (Venoruton, gesztenyés krémek, stb.) semmit nem értek... 8-[[

az a furcsa, h nekem nem lohad le, és mindig csak az egyik bokám mögött dagad meg. Szerintem nem vizes a lábam, mert nem marad benne az ujjam hha benyomom, viszont a duzzanatot hha nyomorgatom akk picit fáj. Múlthéten pakolgattam fel, pihentettem, és nem volt hajlandó lelohadni, mikor elkezdett itt zuhogni az eső, és lement a hőmérséklet akkor ment vissza... csak érdekes h a másik bokámnak semmi baja!
Térdem beteg egyébként, a duzzad tbokás lábamon, de az is lehet h megerőltettem, szombaton lagziba voltunk, nem táncoltam, de egész este mászkáltam:S hát nem tudom, szerintem ez fog még jobban dagadni nekem. Egyébként nem is vagyok túlzottan jól, nem bírom a meleget :S

Ez engem is érdekelne! Mindkét lábam megvan dagadva Kb: 1 hete, labor rendbe van. Estére jobban megdagad. Kaptam egy vénás furosemidet és mellette szedem a furosemid, Spiron és Uregyt tablettát. Semmi változás. Az ultrahang véleménye:
Hepatopathia, steaosis hepatis,hepatomegalia, Pancreatopathia,
Enyhén nagyobb pm lebenyek, Lymphadenitis colli,
Köszönöm elöre is a válaszokat. Hova menjek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!