Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fiatalon lehet szívrohamom?

Anonymous577379 kérdése:

Fiatalon lehet szívrohamom?

Figyelt kérdés

Néha elő jönnek nállam szívroham szerű tünetek pedig csak 17 vagyok. Már régebben is volt hasonló de aztán pár hét után elmúlt. Most újabban ismét előjött. Egyenlőre csak ritkán, de nagyon félek. Most is itt fekszek az ágyba nehezen kapok levegőt, nyom a mellkasom, fáj miatta a hátam, a bal karom és néha a nyakam. Most ez pontosan 20 perce tart már.

Nem élek valami egészségesen. Sok egészségtelen dolgot eszek és csak keveset sportolok és néha stresszelek. De ezen kivül semmi más nem jellemző rám azok közül amik növelik a szivinfarktus kockázatát. De mégis ezt tapasztalom. És nagyon félek tőle. Mit tehetnék hogy ez elmúljon és még vèletlenül se legyen szivrohamom? Tehetek még valamit vagy már késő?

Elnézést hogy borzasztó összeszedetlen vagyok de éppen halálra vagyok rémülve szóval nem igazán koncentráltam a helyes megfogalmazásra.

2020. júl. 4. 00:48
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Ezzel tisztában vagyok de nem tehetek semmit. Maximum azt hogy beszélek velülk avagy kiteszem magam egy újabb családi balhénak ahol elhordanak mindennek majd még büntetést is kapok.
2020. júl. 4. 01:32
 12/20 anonim ***** válasza:

Na hát erre nem tudok mit mondani ne haragudj, akkor felesleges is volt kiírnod a kérdést, ezt minden sértés nélkül...

Ha magadért ennyit nem teszel, ők meg ilyenek...

2020. júl. 4. 01:35
 13/20 anonim ***** válasza:
De 17 évesen ne legyél már ekkora kukac basszus!
2020. júl. 4. 01:36
 14/20 A kérdező kommentje:

12. Igazából az érdekel hogy ha még most változtatok az életmódomon akkor elkerülhető e még a baj.

13. Sajnos engem ugy neveltek hogy még a halálnál is jobban félek a szüleim haragjától.

2020. júl. 4. 01:40
 15/20 anonim ***** válasza:

Lehet minden...

De lehet hogy túlzottan stresszelsz , idegeskedsz dolgokon.

Meg erre mėg esetleg a sok koffein energiaital kávė stb sem tesz jót a vėrnyomásnak szívnek.

Sokminden kijöhet a stressztől ,pánikroham vagy halálfėlelem. De olyat is ismerek akinek a szeme tikkel az idegtől.Pláne azok a hosszú szorongásos idegeskedėsek tudnak infarktushoz hasonló tüneteket okozni. Na meg szívritmuszavart.

2020. júl. 4. 02:13
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez pánikroham. Ha szívrohamod lenne akkor arról tudni fogsz. :) Baromi fájdalmas, mozdulni sem tudsz.
2020. júl. 4. 02:26
 17/20 anonim ***** válasza:

Először is ne pánikolj! Ülj le, feküdj le és képzelj el egy négyszöget, ahol egyik sarkából mész a másikba, egymás után. Közben 4mp-ig szívd be a levegőt, és 4 mp-ig fújd ki, majd ismételd. Ez segít kicsit lenyugodni. Most pedig elmondom az én tapasztalatomat. Ugyan ezen estem át két hete, hasonló tünetekkel, be is pánikoltam, férjemmel mentünk a sürgősségire. Csináltak EKG-t, Labort és Mellkas röntgent, nem igazolódott be a gyanu, miszerint szívrohamom lenne.

Viszont! Az is lehet,hogy gyomor eredetű, azaz lehet ,hogy refluxod van, ezt érdemes megnézni , azaz lehet,hogy sok a gyomorsavad és ekkor ugyan ezen panaszok állhatnak fenn. Ezt is érdemes kivizsgálni, mivel kimarhat sok mindent a sok sav.

Illetve egy 24 órás Holter EKG vizsgálat, ami azt takarja,hogy felrakják rád egy napra a készüléket, csinálod a napi feladataidat, a kütyü pedig rögziti a szíved működését. Ritmuzzavar, stb kiszűrésének érdekében.

Az is lehet,hogy pánikroham, ahogy az előttem szólóak írták. :)

Remélem segítettem! :)

2020. júl. 6. 14:35
 18/20 anonim ***** válasza:
Mi történt azóta?
2020. júl. 13. 18:56
 19/20 anonim válasza:

17 évesen nagyon kicsi az esély arra hogy szívinfarktusod legyen rizikótényezők a dohányzás,túlsúlyossàg,magas vérnyomás,de ez inkább az időseket felnőtteket érinti.

Tünetei: erős mellkasi fájdalom ami kisugározhat vállba, bal karba,hátba,állkapocsba,megsemmisülés érzés,halálfélelem,remegés,hányás,szapora pulzus,hányinger,súlyosabb esetben elviselhetetlen szívtáji fájdalom majd hirtelen halál

Sokan ezeket a tüneteket összekeverik a pánikroham tüneteivel de tanácsolom hogy inkább keress fel egy orvost!

Ezeket onnan tudom hogy egészségügyi suliba járok és ezeket tanulom:)

Nekem is voltak ilyen problémáim elmentem kivizsgálásra és kiderült hogy refluxom van.szóval Nyugi!

2020. aug. 21. 15:06
 20/20 A kérdező kommentje:
Nem történt azóta semmi szokatlan. Egy időre jobban lettem de most a napokban megint minden rohadt este rámjön, hogy fáj a mellkasom, furának érzem a szívverésem, újabban a hasam is fáj és remegek közbe. Ha pedig nem ez történik akkor rám tör egy olyan érzés mintha félálomba lennék vagy részeg lennék és nem vagyok teljesen tudatában a dolgoknak. 0-24ben halálfélelmem van és legszívesebben bőgnék egész nap. Lehetséges hogy ha tényleg a szivemmel van baj még életben legyek?
2020. aug. 28. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!