Kötelező lesz-e levenni a szájmaszkot az érettségi vizsgán?
Jelenleg azt mondják hogy nem lesz kötelező szájmaszkot viselni a vizsgák közben, de mivel van jelentősen veszélyeztetett családtagom, ezért elengedhetetlen lesz a szájmaszk viselete.
A fent említettek miatt, van 3M-es légzésvédő maszkom, viszont az csak akkor véd, hogyha nem kell levennem a fejemről.
A kérdésem az lenne, hogy kötelező lesz-e levennem a maszkot személyazonosság azonosítás miatt? Van-e erről valami jogszabály ami kötelezne rá?
A saját iskolámban gondolom ezzel nem lesz baj, de két tantárgyból is emeltezem, ahol nem ismernek.
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Azért 2 percre csak le tudod venni, míg összeegyeztetik az élő arcképedet az igazolványon lévővel, nem?
Enni-inni hogyan fogsz az érettségi alatt?
Nem azt szeretném megvitatni hogy mennyire fertőző a vírus, de mivel pont emeltszintű biológiából fogok menni, nincs kétségem azzal hogy mivel állok szemben.
De válaszolva a ti kérdéseitekre, nem fogok enni-inni, a vírus gazdatest nélkül is képes "életben maradni" a levegőben akár 3 óráig is. Mint említettem sajnos van olyan családtagom aki nem élné túl, és nem szeretnék kockáztatni. (Külön karanténba menni nincs lehetőségem.)
Köszönöm a válaszokat!
"nincs kétségem azzal hogy mivel állok szemben."
- oda ne rohanjunk, meg vissza, az emeltszintűddel.
Ez még mindig nem az amit kérdeztem, de azért köszönöm.
Légyszi ha nem tudod a választ inkább ne írj. :)
1-es?
Enni-inni? Mert reggeltől estig tart? A mi időnkben délre mindig vége volt.
#7 hát, ha te 4 órán keresztül kibírod egy korty víz nélkül egy olyan élethelyzetben, ahol eléggé figyelni és koncentrálni kell folyamatosan...
Egyébként aki ennyire fél vagy félt valakit nyugodtan vissza is léphet az érettségitől. A lehetőség meg van rá, ki lett hangsúlyozva. Még akár hétfő reggelig el lehet dönteni. Ja, hogy akkor egy év csúszás...
3-4 óra, vizsgától függően, oda meg hazafele tudok simán enni (igen kocsival megyek), másrészről meg nekem személy szerint könnyebb ha nem szakítom meg a vizsga írását, de lehet másnak kelle ez. Azért köszönöm.
Egyetem és szülők miatt nem halaszthatok, de nem ez volt a kérdés. Légyszives ne kritizáljatok engem, vagy a döntéseimet, azzal nem leszek előrébb.
Van olyan törvény ami kimondja hogy le kell vennem a maszkot?
Nincs ilyen törvény.
Nincs rá precedens, hogy mi történik ilyenkor.
A lényeg az azonosítás. Szerintem felismernek maszkban is a fényképről. Ha le akarják vetetni, mondd el, mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!