Miért hullik nagyon a hajam? Mit tegyek, hogy megállítsam? 18/L
Kb már fél éve kezdtem észlelni, hogy nagyon hullik a hajam egész nap, de legfőképpen hajmosás után. A fodrászom ajánlotta a Revalid sampot, amit már két hónapja használok de semmi eredmény...
Egészséges vagyok (a hajhulláson kívül semmi bajom), nagyon változatosan étkezem, heti 3x sportolok (futás, biciklizés, otthoni edzés), napi 1-1,5 L folyadékot iszom. az igaz, hogy mostanában elég sokat idegeskedem, mivel utolsó éves vagyok a gimnáziumban és hamarosan itt az érettségi, ami ha sikerül megyek felvételizni az egyetemre. De ez szerintem még nem ok a drasztikus hajhullásra.. Ha valaki hasonló problémával küzd vagy küzdött, kérem írjon, mert már nagyon kétségbe vagyok esve, hogy haj nélkül maradok.
Fodrászod is észlelte a hajhullást?
Nekem ilyen tavaszi időszakban, mindig nagyon úgy tűnt mintha minden hajmosáskor a hajam negyedét elhagytam volna, de fodrászom megnyugtatott, hogy ő semmilyen ritkulást nem lát, így ezt felfogtam ilyen “cserélődésnek”
Stressz miatt lehet jobban hullik a hajad, énis nagyon kész voltam mikor érettségiztem, akkor pont emiatt is ugyanúgy stresszeltem, hogy mi lesz a hajammal, aztán nyárra semmi baja nem lett.
Revalidot használd ahogy érzed, esetleg a járvány után egy kivizsgálást kellene csináltatnod, ha tényleg látszik hogy hullik a hajad. Pl csinálj hetente képet és ha egy hónap után látod a változást, akkor orvoshoz érdemes menni.
A pajzsmirigyműködésed rendben van??? (TSH-érték, ft3, ft4)
Alulműködés is okozhat hajhullást.
Nekem is nagyon hullott. Elmentem egy magán vérvételi helyre, ott 5p alatt megcsináltak egy átfogó vizsgálatot minden hajhullással kapcsolatos értékre, és 1 hét alatt minden eredményt megkaptam. (Ugyanez államiban 2 hó lett volna a várólista, meg egyebek miatt).
Az eredményekkel elmentem endokrinológushoz, mert magas volt a tesztoszteron szintem. Kiderült, inzulinrezisztens vagyok, úgyhogy egy kellemes 160g-os diétára fogott a doki. Azóta nem hullik, sőt, dúsul.
Szóval szerintem mindenképp ejts meg egy alapos vérvételt, mert az mindent elárul.
19L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!