Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kezdődő középfülgyulladásom...

Kezdődő középfülgyulladásom van, a doktor azt mondta orrspray-t és infralámpát használjak. Orrspray-t tudom hogy kell, de az infralámpa? Mennyit? Milyen távol? Mennyi időközönként?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat.
2010. júl. 27. 18:54
1 2
 1/11 anonim válasza:
Hát ez van szívtad az orrod és felfutott, én ilyenkor csak cseppentettem magamnak az orromba és kész 3 hét és jó let
2010. júl. 27. 19:19
 2/11 anonim ***** válasza:
Az infrát kb. 30-40 centi távolra kell helyezni, és kb. 5-10 perc közötti idő, de nagyon jó rá a melegsó is, arra feküdni. zokniba teszel sót, és bekötöd., arra fekszel. De ha van melegítőpárnád, az is jó. Reggelre kutyabajod:) Gyógyulást. Régi népi gyógymód, nagymamám mindig így gyógyított gyerekkorunkban.
2010. júl. 27. 21:29
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, a sót mondták többen is, meglátom mit tehetek ez ügyben, sajnos napközben kevés időm van, este viszont oké.

A másik, hogy 1 nap kb mennyit használjam? Az orrsprayt 2x kell, kb ezt a infrát is?

Most használtam, akkor még nem láttam, hogy írtál, és olyan 10cm távban használtam, kicsit aggódom, vagy nem kell annyira? Sajna nem találtam a leírását a lámpának :/

2010. júl. 27. 21:46
 4/11 anonim ***** válasza:
Általában lámpázni 3szor kell egy nap. A 10 centi kicsit közeli, megéghetsz, azért kell kb. 30-40 centire. De még van egy nagyon jó népi gyógymőd, vöröshagymát lereszelni, levét gézen keresztül kinyomni, és belecsöpögtetni. De a só szerintem többet ér a lámpázásnál. Megelőzi a fájdalmat, mondom, már másnapra sokkal jobb lesz. Ha holnap otthon tudsz maradni, napközben is melegíthated sóval, vagy melegítőpárnával.A hagymalétől ha "félsz", gyógyszertárban kaphatóOTIPAX fülcsepp. Ezt én akkor alkalmazom, ha kicsit fáj, és úgymond megelőzhető vele, hogy begyulladjon teljesen. Merzt egy középfülgyulladás nagyon fájdalmas tud lenni. Ha kezdődő, ezekkel a praktikákkal ki tudod küszöbölni a nagy fájdalmat. Gyógyulást!!Majd írd meg, hogy vagy.
2010. júl. 27. 22:16
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi, kipróbálom majd, szerintem a nehezén túlvagyok, hétfőn este nagyon fájt, alig tudtam elaludni. De tegnap este már nemfájt ha ráhajtottam a fejem, és ma mégjobb. Persze az orrsprayt biztos használni fogom, meg kipróbálom a sós módszert is.

köszönöm mégeyszer

2010. júl. 28. 08:38
 6/11 anonim ***** válasza:
Szivesen! Örülök, hogy rendbejöttél:)
2010. júl. 28. 22:01
 7/11 A kérdező kommentje:
Még egy kérdésem lenne, meddig kell használni az orrsprayt? Az orvos "elfelejtette" megmondani, én meg irtózom a rendelőtől, ígyhát minnél előbb elhagytam az épületet. Fájdalom, dugulás megszűnése után még használjam 1-2 napig? Vagy tovább?
2010. júl. 29. 08:27
 8/11 anonim válasza:
velem mikor ez volt addig szippantgattam, míg vége nem lett. És csakk akkor fújogattam, mikor fájt a fülem
2010. aug. 2. 11:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Az orrspray nem szabad huzamos ideig használni, ha már nincs bedugulva az orrod, és jobban vagy, ne használd!
2010. aug. 2. 14:55
 10/11 A kérdező kommentje:
Okés köszi, már teljesen jól van a fülem, most már víz is érheti, az orrsprayt már nemhasználom.
2010. aug. 3. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!