Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért halnak meg nálunk...

Miért halnak meg nálunk ennyire sokan a koronavírus miatt?

Figyelt kérdés

Arányokat tekintve nézem az adatokat. Hasonló igazolt esetszámhoz sokkal kevesebb haláleset társul más országokban.

[link]

(persze vannak nálunk is rosszabb arányok, de most nagy átlagban értem)

Magyarország: 623 - 26

pl. Ukrajna 942 - 23

Izland 1319 - 4

Betegebb az ország? Az idősek nem figyeltek magukra, túl sokat jártak ki? Kórházi fertőzések lennének? Egészségügyben lenne hiba?

2020. ápr. 3. 09:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%
Több mint 10 ezren vannak házi karanténban, ahonnan kimászkálnak. Biztos, hogy nem 500 beteg van. 500 beteghez az elhunytak száma is iszonyatosan magas. Szóval jó nagy kamu adatok vannak. Egyszerűen valamiért alig tesztelik az embereket. Pedig szerintem pont ebből lesz baj. Mert mit hall mindenki, van 500 beteg, mi vagyunk x millióan, akkor minek maradjak itthon.. sztem kb 2 hét és gáz lesz.
2020. ápr. 3. 14:18
 12/20 anonim ***** válasza:
46%

Halottak

[link]

Külön felhívom a figyelmedet a 38 éves brit diplomatára, aki az itt írottak szerint elitta a máját.

2020. ápr. 4. 11:35
 13/20 anonim ***** válasza:
46%
Most mindenki koronagyanús, aki csak elköhinti magát. De már lappangási időben is fertőz. Szóval nem tudhatjuk, hogy betegek vagyunk-e.
2020. ápr. 4. 11:37
 14/20 Szeiff ***** válasza:
Szerintem, ha a járvány véget ér mindenütt, nem az lesz a kérdés, hogy hány fertőzöttre jutott haláleset, ahogy most számolják, hanem az összlakosságra mennyi jutott. Egyszerűen ez egyrészt jellemzőbb lesz, másrészt a regisztrált fertőzöttek száma a mérési módszer függvénye. Hasznavehetetlen lesz.
2020. ápr. 5. 20:55
 15/20 A kérdező kommentje:

A járvány jelenlegi lecsengő szakaszában mit gondoltok a halottak számáról?

Fertőzöttek száma alapján 80. Magyarország a listán, elhunytak szerint 42. 41. több, mint 5x, 43. több, mint 4x annyi igazolt eset volt.

Ugye készült a reprezentatívnak szánt teszt, ami azt mutatta, hogy olyan sok nem kimutatott eset nincs.

Más országokban is gyakran idősek otthonában terjedt el a vírus. Vírus terjedése hasonló szerintem a hasonló országokéhoz, de mégis szerintem rengetegen haltak meg arányaiban :(

2020. jún. 14. 10:16
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem meg még mindig egy agymosott buta ember vagy.
2020. jún. 14. 11:14
 17/20 anonim ***** válasza:

"A járvány jelenlegi lecsengő szakaszában mit gondoltok a halottak számáról?"

Azt, hogy influenza szezon idején milliós megbetegedésről beszélhettünk, megyénként százezres nagyságrendű beteg volt több ezer halottal. Ehhez képest koronavírusnál beszélhetünk pár tízezer betegről, meg kb. 500 halottról...

2020. jún. 14. 12:26
 18/20 Szeiff ***** válasza:

Kedves 17-es

Kb. 500 halott mint áldozat, egyre inkább falsnak tűnik. Anyám 82 éves és szívbeteg. Féltettük ahogy lehet. Ki sem engedtük. Most visszanézve ez hiba volt. Talán a korona vírus se tett volna benne annyi kárt, mint az életritmusa drasztikus változása. Kímélő óvatosság mellett, ő egy nagyon aktív életet élt. Unokázott, bevásárolt, összejárt a barátnőivel, színházba járt. Az átállás az otthonmaradásra, őt egészségében, és lelkében megroppantotta. Kitudja hány idős halt ebbe bele, és még hány fog?

2020. aug. 10. 19:09
 19/20 anonim ***** válasza:
Tudod utolsó válaszoló utólag végiggondolva számtalan ember lett beteg a koronavírus miatti intézkedésektől és hal meg majd most, vagy ezután. Meg hányat odasorolhatnánk, akik azért haltak meg, mert kirakták őket a kórházakból. Szerintem több halottja lesz a koronavírus elleni "védekezésnek", mint magának a vírusnak...
2020. aug. 12. 16:09
 20/20 Szeiff ***** válasza:

Kedves 19-es!

Ide akartam eljutni, csak konkrét családi példán. Az hiszem, amíg ki nem lesz követelve, hogy ezekről is legyen valamilyen hazai statisztika, addig ez így is marad.

Amúgy szerintem nem egyszerűen több halottja, hanem nagyságrendet meghaladóan több halottja lesz, vagy talán már van is.

Más megközelítés:

"Mi nagyon buták vagyunk, mert ketten értünk egyet"

2020. aug. 18. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!