Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ti a koronavírus alatt találko...

Ti a koronavírus alatt találkoztok a párotokkal?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok és a párom is meg én is a szüleimmel élek. Az én családom nagyon aggódik a vírus miatt. Az idős nagymamám hozzánk költözött. Nem megyünk szinte sehova. De én szeretnék találkozni a barátommal nem birnám ki nélküle hónapokig. Szóval az a helyzet hogy a szüleim nem igazán engedi hogy átmenjek a barátomhoz. Ti attól még átmentek közeli ismerősökhöz?

2020. márc. 22. 22:19
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
28%
Szingli vagyok (nem kérek privit), de valszeg ha olyan messze lakna, hogy tömegközlekedni kéne hozzá, vagy nagyon zsúfolt helyen lakna, ahol sok ember rohangál naphosszat; na, akkor én se látogatnám meg; de ha itt lenne a szomszéd utcában, akkor simán átmennénk egymáshoz, meg amúgyis, tartani egymásban a lelket.
2020. márc. 24. 02:07
 22/30 anonim ***** válasza:
73%
*vagy mondjuk 15-20, maximum 30 percnyire gyalog, nem egy forgalmas úton haladva eljutva; szóval az még annyi még tlaán beleférne. Tehát pl egy kisebb városban, amikor nem kell akkora területet átszelni, meg tömegközlekedni hozzá, meg nem mászkálnak sokan arrafelé , legalábbis egyszerre nem.
2020. márc. 24. 02:09
 23/30 anonim ***** válasza:
28%
*vagy,nem is kell maximalizálni; ha gyalog, emberi időn belül, nem zsúfolt területen megközelíthető, akkor, azesetben. Muter azt mondta, hogy nekünk ide az általános suli 2 kilométer. Na, én pl azt teszem meg 28-30 perc alatt gyalog.
2020. márc. 24. 02:11
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Nem értitek... szociális izoláció van.

Itt egy rendszeres kapcsolat azt jelenti, hogy két család között folyamatosan hatalmas a vírusátadás kockázata.

Lehet ti vigyáztok, de elég csak ha a másik családnál valaki beszopja bevásárlásnál, lefertőzi a családot és a barátod. Te meg 100% hogy elkapod, mivel kontaktfertőzésről van szó.

Már viszed is haza, és elterjeszted otthon, anyu apu közepkorú akkor már veszélyes rájuk nézve. Ha idős is van, arra pedig halálos ítélet lehet. Akát 20% is...

Ez nem játék. Szociális izoláció van.

Ha összájártok akkor nem mehettek többé haza. Ilyen egyszerű.

2020. márc. 24. 02:15
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem. Mi együtt él(t)ünk a barátommal, abban a városban, ahol az egyetem volt, egy közös albérletben. Ugye az egyetem bezárt, és hazamentünk mindketten a szüleinkhez vidékre, és azóta nem találkoztunk...Ennek lassan két hete. Több mint 100 km-re lakunk egymástól, különböző megyében, nem járunk a vírus miatt egymáshoz. Én egyszer mozdultam ki itthonról, amióta hazajöttem, akkor is boltba mentünk alapvető élelmiszerekért. A tesóm szintén egyetemista, szintén a párjával lakik együtt, de most ő is hazajött, a barátnője is a szüleinél van, messze lakik ő is, ők sem találkoznak. Most ezt hozta az élet, nagyon nehéz, rettenesen hiányzik a párom, de kibírjuk. Nálunk nincs a háztartásban 50 évnél idősebb, mégsem mozdulunk ki, szüleimnek is szerencsére home office van, az egyetemen meg távoktatás. Próbáljuk magunkat lefoglalni, sok a beadandó, házi, én mindennap edzek itthon, új nyelvet tanulok, stb. Ki kell bírni, próbáljátok ezt most egy lehetőségnek felfogni, pl.van idő egy új nyelv elsajátítására.
2020. márc. 24. 12:17
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

#25, Na ilyen egy felelős magatartás.

Ilyenből kéne még több ember az országba.

Nagyon nehéz sajnos, de egy dolog maradt... a remény, hogy pár hónap és enyhül.

2020. márc. 24. 12:21
 27/30 anonim ***** válasza:
13%

Te jó isten -.-"

Mi a fenét rostok ennyire?

Csak képzeljétek el.

Vesztek 1 üdítőt, megfogja előttetek legalább vagy 20 ember köztük én is.

Ha nem így lenne mehetnének a gyártóig vásárolni.

Na most se maszkok se gumikesztyűm se kondom a farkamon nincs meló közben mikor pakolok a sok üdítőt a raktárban.

Hapcizok köhögök sőt néha még fingok is.

Mondok jobbat is a kenyeret csupasz kézzel fogdossák!!!

Na az ellen hogy védekeztek?

Nem kéne akváriumban élni szerintem...

Sok vitamin még gyümölcs stb hatásosabb mint magadra zárni az ajtót.

A mama is egyén gyümölcsöt meg zöldséget.

Különben is ha most nem kapja el valaki akkor majd a nyáron a balcsin vagy jövőre....

2020. márc. 24. 15:25
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

#27, az a baj, tele ilyen ősprolival az ország.

Szerencsére szabadlevegőn hamar kiszáradnak a leüllepedett aerosolok. Hiába aktív egy vírus több napig is akár (általában 2 óra max) árukon és élelmiszereken limitált a terjedése. Ha ki is tenyészthető in vitro belőle, még nem jelenti azt hogy fertőz is.

Még ha egy ilyen barom össze is köhögi, aki megveszi annak már nagyon kicsi eséllyel jut be a szervezetbe.

Eleve ilyenkor csak csomagolt termék ajánlott és szappanos lemosás. A lipidburkos vírusok ellen tökéletes a szappan.

Fogjátok fel:

Akváriumban kell élnünk, mert a legeslegnagyobb esélye a kontakt fertőzésnek van. Találkoztok, puszi, friss kilégzett levegő, beszéd nyálcseppjei és már meg is van a baj. Viszed haza mamának, papának... de már a középkorúakra is komoly veszély sajnos.

2020. márc. 24. 15:36
 29/30 anonim válasza:
100%
Figyelj...Én 17 vagyok, párom 18 lesz, én Magyarországon élek, ő Romániában. Iskolák bezárása előtt haza vitték őt kocsival. Azon a napon mennyit bőgtünk, ki tudja mennyi ideig nem fogjuk látni egymást. Mai napig is iszonyatosan hiányzunk egymásnak, de szerencsére videóhivásban láthatjuk egymást (Igaz, nem jobb, mint élőben, de valamivel jobb, mint semmi). Dehát ez van, türelmesen kell várni, mig nem lesz vége ennek a brutálisnak.
2020. márc. 24. 18:31
 30/30 A kérdező kommentje:
Köszi a sok választ! Mindenkinek kitartást!
2020. márc. 24. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!