A négerek is leéghetnek a napon?
Figyelt kérdés
Szóval, mi fehérek leégünk a napon, mert fehér a bőrünk, de hát a fehér jobban visszaveri a fényt mint a fekete, nem? De akkor a feketék kéne le égjenek a napon nem mi, én ezt már nem értem!2010. júl. 25. 12:06
1/4 anonim 

válasza:

Bőrrákot ugyanúgy kaphatnak ők is, a bőrszín nem véd meg a káros napsugaraktól.
2/4 anonim 

válasza:

Szerintem a sötét csak a napnak a melegét vonzza jobban , vagy hogy is mondjam, szóval pl hidegbes síeléskor is le lehet égni
3/4 anonim 

válasza:

Leéghetnek, de nehezen, mert éppen ezért van annyi pigment a bőrükben. Ha leégnek, akkor a bőrük színe marad.
4/4 anonim 

válasza:

Ez nem pont így működik. Ha megnézed, a nagyon fehérbőrű emberek könnyebben leégnek, mert nincs annyi pigment a bőrükben. A négereknek pont azért fekete a bőrük, mert régen alkalmazkodtak a nagyobb mértékű napsütéshez az Egyenlítő környékén, a rengeteg pigment a bőrükben valamilyen szinten képes elnyelni a káros sugarakat, amik egyébként behatolnának a bőr mélyebb rétegeibe és károsítanák azt - mint ahogy az történik leégéskor. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ők nem éghetnek le, csak azt, hogy nehezebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!