Bevizsgált fúrott kút vízében sok a nitrát, ivásra nem alkalmas, leves, tea ártalmas belőle?
Régi időkben sok falú összes kútja nitrátos volt.(elvileg)
Nem volt más lehetőség,élelmezésre is ezt használták.
Ha nem mondják nekik,erről nem is tudnak.
Nem betegedtek,haltak meg ettől.
Mivel elég költséges volt a vezetékes víz hálózat kiépitése ,nem is nagyon szorgalmazták.
Az én fúrt kutam 60 m es. Vizét nem vizsgáltattuk be,még senki sem lett beteg tőle.Kb 30 éve fogyasztjuk.
Az emberi szervezetben a NO3- ion átalakul NO2- ionná, amely káros hatását a felnőtt szervezet bizonyos szintig képes megfelelően kezelni.
És ez a szint az érdekes.
Miután voltál annyira intelligens, hogy bevizsgáltasd a vizet, akkor azt is gondold végig, hogy érdemes-e kockáztatnod.
Honnan tudod, hogy holnap mennyi lesz a NO3- tartalma......vagy 1 hónap múlva?
Természetes, nem mondhatom, hogy biztosan valamilyen egészség károsodással kell majd szembenézned 5-10-20 év múlva, de hogy nem az élet vizét iszod, az tuti.
Kockáztass, ha úgy gondolod, de a szeretteid inkább ne teázzanak nálad.
Köszönöm a válaszokat!
Értem, hogy nem épp a legjobb megoldás ebből főzni, viszont nincs egyáltalán bevezetve a közvíz, ezért nem tudom, hogy mit tegyek. Főzzek ásványvízből?!
Tényleg sajnálom a helyzeteket.
6-os válasza remélem segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!