Mit tegyek? Gerincferdülésem van hanyag tartás miatt,
irtó görbén állok. Az ortopédorvos napi 50 homorítást
mondott, de ahhoz lusta vagyok, h mindennap csináljam.
Néha le járok úszni. Nincs vmi ötletetek?
1/9 A kérdező kommentje:
bocsánat rossz helyre raktam a vessző.
Így szerettem, volna:
Mit tegyek? Gerincferdülésem van, hanyag tartás miatt irtó görbén állok. Az ortopédorvos napi 50 homorítást mondott, de ahhoz lusta vagyok, h mindennap csináljam. Néha le járok úszni. Nincs vmi ötletetek?
Ha lusta vagy, miről beszélünk? Nem véletlenül mondta, hogy mit csinálj. Ha iskolás korú vagy, kötelező gyógytesnevelésre és úszásra is járnod!
2008. nov. 19. 18:48
Ez a probléma elég gyakori, velem is ez van, csak nekem medencebillenésem van. (scoliosis)
Én azt mondom, márpedig tornászni kell! Ha nem mozogsz, az nem javít a gerinceden, ráadásul valamit sportolni kellene akkor is, mert mozgásra szükség van! Homorítás mellett egyéb gerincgyakorlatokat is csinálhatsz, nyújtózkodj, tornássz, ússz, mert a hanyagtartás még javítható, de az én bajom nem, mert a görbület már 30%-os és csak az ellen tehetek, hogy ne romoljon, pedig még csak 14 éves vagyok. Te pedig még vigyázhatsz a gerincedre TORNÁVAL.
2008. nov. 19. 18:51
scoliosis gerincferdülést jelent, nem medence billentést! de a többi igaz!
2008. nov. 19. 19:07
Én 40 éves vagyok. Egész nap az irodában ülök. Két éve fájtak az izületeim, a nyakam, gerincem. Gyakori fejfájásom volt. A tünetek mások számára is ismertek. A körzeti orvos azt mondta, hogy törődjek bele, meszesedés, kopás, a korral jár. Aztán elkezdtem aikido edzésre járni. Most nem fáj a fejem, könnyebben bukfencezem, mint 18 évesen, lazábbak az izületeim, és jó a közérzetem. Azóta nem voltam orvosnál. Ennyi.
2008. nov. 20. 09:16
MINDENKÉPP gyógytornázz, az szerintem hatásosabb, mint a homorítás. Meg az úszás is nagyon fontos. (azért írom hogy mindenképp csináld, mert én 10 éve kezdtem először gyógytornára járni, aztán sajnos 3 éve nem járhatok, mert érettségi után nem lehet, meg időm sincs sajnos. És már egy csomószor fáj a hátam meg minden, pedig csak 20 éves vagyok... :() Jah, és ha gyógytornára jársz felmentést kapsz tesiből! :P
2008. nov. 20. 09:20
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Nem , attol hogy gyógytornára jár nem kap felmentést tesiből. Attol függ milyen sulyos a gerincferdülése. Én se kaptam felmentést!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2009. aug. 7. 09:09
9/9 anonim válasza:
Nekem is az van, korzettet kell rá hordanom. Neked hány fokos ha 20-25 feletti látogass el a Salusban, ott igazi nagyszerü szakemberek vannak, akik biztos hogy jot mondanak, az életemet teszem rá.
2009. aug. 9. 23:37
Kapcsolódó kérdések: