Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Egy 200 kilós ember az erős...

Egy 200 kilós ember az erős vagy gyenge fizikailag?

Figyelt kérdés
Láttam pár részt a Véznák kontra dagik műsorból. Voltak benne 140-160 kilós nők, és még nagyobbak is. Oké, nem futottak, meg nem másztak hegyet, de házimunka, gyereknevelés az ment. Namost én edzettnek számítok, férfi vagyok, de ha rám pakolnának pl 60-80 kilót, akkor nem hiszem, h tudnék főzni, mosogatni, meg túl sokat menni. Szóval egy akkora test mozgatásához azért kell izom bőven. A fenti kérdést nem is tudom eldönteni. Szerinted? (Csak a fizikumról van szó.)

#mozgás #erő #fizikum #kövérember
2020. jan. 10. 11:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
És egy 5 személyes autó az gyors vagy lassú sebességileg?
2020. jan. 10. 12:06
 2/12 A kérdező kommentje:
Oké, pontosítok. Magához képest.
2020. jan. 10. 12:09
 3/12 Zalán Mácsai válasza:
10%
Próbáld ki. Verj meg csak úgy ugyanannyi 200 kilós embert az utcán és éreztesd hogy te vagy az alfa hím
2020. jan. 10. 12:11
 4/12 anonim ***** válasza:
76%

Attól függ, hogy edz-e mellette. Sokszor a súlyemelők, szumó birkózók között is vannak jócskán elhízott emberek, de közben azért izmosak is, csak a sok hájtól nem látszik az izom.

Szerintem hosszabb távon semmiképpen nem egészséges, megterheli a szívet, izmokat, mindent.

2020. jan. 10. 12:20
 5/12 anonim ***** válasza:
75%

Meg ugye a testi túlsúly jobban eloszlik az emberen, így nem egy-két ponton terhel, mint a rád akasztott. A valódi nagy mell se okoz annyi problémát a hátnak, mint az ugyanakkora csak szilikonból, nagyobb felületen oszlik el a teher.

Az Életem 250kg felettben gyakran megjegyzi a doki, hogy erős hasizomzatuk van; s ha tudnak járni, akkor a lábaik is izmosabbak.

2020. jan. 10. 12:32
 6/12 anonim ***** válasza:
79%

Csak az erősíti, hogy állandóan 200 kg-ot kell cipelnie magával. Ehhez erő kell. Lehet, hogy nagyobb súlyt tudna felemelni mint egy 50 kg-os ember, de futásban és fekvőtámaszban nem nyerne.

Van olyan túlsúlyos ember, aki már fel sem bír kelni a súlya miatt. Tehát a saját testéhez képest gyenge. Viszont erős, ha azt nézzük, hogy előtte még 180 kilósan még tudott menni. Az olyan, mintha egy 80 kilós emberre raknának még 100 kg-ot, hogy menj ki vele a konyhába. Nem biztos, hogy meg tudná tenni. Tehát minden viszonylagos.

2020. jan. 10. 12:34
 7/12 anonim ***** válasza:
42%
Gyenge olyan értelemben, hogy szinte minden fizikai ereje saját testének mozgatásához, működtetéséhez elegendő csupán, ezen kívül eső fizikai tevékenységhez már nincs ereje.
2020. jan. 10. 12:56
 8/12 anonim ***** válasza:
25%
A magasság sem mindegy, nem mindegy, hogy 160 cm, vagy 195, esetleg 2 méter magas.
2020. jan. 10. 12:59
 9/12 anonim ***** válasza:
20%
A törzs és a combok erősek, különben nem tudnék rendesen mozogni. De mivel ott a nagy túlsúly így nem megyek vele sokra, az kb ki is egyenlíti a dolgot. De pl a karjaim harmatgyengék.
2020. jan. 10. 13:06
 10/12 anonim ***** válasza:
39%

A nagy testű emberek általában pillanatnyi nagy erővel rendelkeznek .Ez van a súly emlőknél is .

Aki vékony és szívós,az bírja tovább a fizikai megterhelést .1 szívós 50 kg terhet folyamatosan elvisz 100 m re,akár 10 x is,míg egy nagy erővel rendelkező már az 5.fordulónál majd ki köpi a tüdejét .

2020. jan. 10. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!