Kerékpározástól eltud kopni az ember térde?
# 8
ott a pont
én túl alacsony üléssel használtam és nem ott terheltem, ahol "rendeltetésszerű használatnál van tervezve"
évi több ezer km-t tekertem erőltetett tempóban, amit 25-30 éves koromig tolerált a térdem
azóta csak normál tempóban tudok kerekezni és csak keveset, mert ha megerőltetem, akkor hetekig/hónapokig fáj
Azért a napi 10 kilométer, és a hobbiszerű (pláne szabadidősport jellegű, vagy versenyszerűen űzött) bringázás nem ugyanaz.
Az sem igaz, hogy minden sport rosszat tesz. Csak ezt is módjával kell csinálni. Az elég ismert tény, hogy a versenysport, különösen azok körében, akik (kiemelkedően) sikeresek és ismertek, tényleg erősen megterheli az ízületeket, és miután az illető abahagyja a versenyszerű sportot, gyakran maradandó egészségkárosodással kénytelen tovább élni (gyakorlatilag éveken-évtizedeken keresztül kihasználják a saját testüket, ami egy idő után benyújtja a számlát, elmarad a kiemelkedően magas szintű orvosi támogatás, leépülnek az izmok és egyebek).
A hétköznapi értelemben vett hobbisport, a rekreációs sportolás (aminek a nevében is benne van, hogy építő és felszabadító jellegű tevékenység) viszont egyértelműen hozzájárul az egészség megőrzéséhez.
Amúgy tényleg meg kellene nézned a bringa beállításait, egy jól beállított bicajon tekerni nem jelenthet térdfájdalmat (hacsak valami egyéb módon nem szedtél össze valami nyavalyát - például úgy, hogy nem véded jól a térdízületedet hideg ellen).
TR75 ment a zöld!
Ismerek olyanokat akik azt mondták nem koptatom magamat. Most ezek nincsenek ötven évesek, dagadtak és nyavajognak a fájdalomtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!