Kerékpározástól eltud kopni az ember térde?
Figyelt kérdés
Mostanában ha elmegyek kerékpározni, akkor megfájdul a térdem.2019. dec. 31. 19:26
1/14 anonim válasza:
Nekem is fáj és az orvos direkt nem ajánlotta a szobabiciklit edzésként. Gondolom a rendes kerékpár sem éppen ajánlott, mert nagyon terheled a térd ízületeket.
2/14 anonim válasza:
Kerékpározástól eltud kopni az ember térde.
3/14 anonim válasza:
Minden sport rosszat tesz, mert nem egyenletesen terheli az egész testet. Régi ismerősöm 61 évesen kapott féloldali csípőprotézist (útban van a másik oldali is), fiatalon 2. osztályú kardvívó volt. Én meg itt állok 75 évesen, nyamvadtan, de nincs csípőprotézisem. A feleségem szobakerékpárral próbált fogyni, de a térdei kezdtek el fájni.
4/14 anonim válasza:
Utolsó! Az úszás egészséges, nem terheli túlságosan az izmokat. Persze csak ha nem versenyszerűen űzöd.
5/14 A kérdező kommentje:
Akkor le kell mondanom a kerékpározásról?
2019. dec. 31. 20:05
6/14 anonim válasza:
Nekem térdműtét után kifejezetten javallotta az orvos + gyógytornász a bicajozást. És jót is tett.
De ha neked fáj, akkor nyilván nem hasznos.
7/14 anonim válasza:
8/14 TR75 válasza:
Kérdés, hogy jól van-e beállítva a bicaj, jól használod-e, és hogy egyáltalán: a megfelelő méretet használod.
9/14 anonim válasza:
Nem csak a térded mehet tönkre,hanem a prosztatád is .
Az még a térdednél is rosszabb lehet .
10/14 anonim válasza:
A kerékpározás jóval kevésbé terheli a térdet,mint akár a futás, a hosszas gyaloglás,mert nem a test teljes súly nehezedik rá. Az úszás mellett valóban ez az első mozgás,amit pl. térdműtétek után javasolnak. Viszont azoknak az izületeknek nem tesz jót,amelyek már el kezdtek kopni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!