Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Antibiotikum: az gond, ha 1...

Antibiotikum: az gond, ha 1 nap ( 1 szem) után abbahagyom?

Figyelt kérdés
Azt tudom, h végig kell szedni, de még konkrétan csak az 1. napnál járok, 1 szemnél.

2019. dec. 20. 19:33
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

# 9 Köszi, igen, közben már utánaolvastam mélyebben, leginkább a hatóanyagának. Lehet inni rá.

# 10. Világéletemben kerültem az antibiotikumokat, ugyanis ehhez nem kell figyelmetlennek lennie sem valakinek, hogy rezisztenssé váljanak a bacik. Ebbe nem tud az ember belenyúlni olyan szinten amennyire szeretne, ez egy örök harc.

(Amit én szedek, az például 50-es évekbe jött be, majd egy idő után kialakult a rezisztencia ( ez valahol így működik alapból egy idő után). Egy ideig nem is használták ezért. Aztán pontosan a fenti miatt egy idő után a bacik "elfelejtették", és most újra használják, mert így ismét hatékony.

Sajnos ma is léteznek bőven rezisztens baktériumok, és kb minden évben találnak is újakat... (Tehát szvsz az antibiotikumot elve jobb kerülni és mással próbálkozni.. Itt meg most meg volt az oka, hogy kifejezetten én kértem most, mint utolsó lehetőség valamilyen problémámra.)

2019. dec. 21. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!