Miért alszok el nehezen?
Hiába vagyok fizikailag fáradt, lefekvés után legalább fél óráig (nem ritka az 1-1,5 óra sem) csak forgolódok, kavarognak a gondolatok a fejemben.
Stressz kilőve, és a gondolatok sem negatívak. Inkább csak átgondolom milyen napom volt, miket csináltam stb...
Próbálkoztam már a lefekvés előtti olvasással, de az a baj hogy szeretek olvasni (nem csak este szoktam), és az még jobban "felpörgeti az agyam.
Próbáltam unalmas tv műsort nézni, amíg le nem ragad a szemem, de amint kikapcsolom a tévét, és becsukom a szemem kezdődik a forgolódás.
Ha elalszom, utána nincs gond, végigalszom az éjszakát, és reggel is jól ébredek, leszámítva az esetleges fáradtságot a kevés alvás miatt. Energiaitallal nem élek, kávét is csak reggel iszok.
Te már feltetted ezt a kérdést, nem? Csak kicsit máshogy.
Lehet, hogy éjjeli bagoly vagy, nem? Ők sokáig szeretnek fent lenni, és éjjel vannak elemükben.
Nehezen kelnek reggel, stb.
Még eddig nem kérdeztem. Egyébként nem azt írtam, hogy szertek sokáig fent lenni, és annak hogy nehezen kelek, pont az ellenkezőjét írtam.
Ezeket leszámítva mindent eltaláltál.
Egyszerűen csak túlpörög az agyad, lehet hogy "hirtelen" akarsz aludni.
Alvás előtt 1 órával már ne nyomkodd a telefont, vagy csak kékfényszűrővel. Vegyél egy kellemes meleg fürdőt, vagy hallgass relaxációs zenéket. Youtubeon van fent egy csomó music for sleeping címmel, szerintem nagyon jók, egy próbát megér. Dugd be a füledbe, csukd be a szemed, és csak fókuszálj arra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!