Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi a helyzet az új szabállyal,...

Mi a helyzet az új szabállyal, hogy ha valakinek nincs TB-je, fizetnie kell az orvosi ellátásért?

Figyelt kérdés
Nekem is lejárt nemrég, és olvastam 1-2 helyen, hogy fizetni kell az ellátásért. Ami ugye nem olcsó finoman szólva... Nekem semmi bajom azzal, ha utólag be kell majd fizetnem ezt az 1-2 hónap elmaradást, idén már nem akarok munkát vállalni, majd januártól ha dolgozom, befizetem az elmaradást. Legalábbis ez a tervem. Viszont ezt csak abban az esetben tudnám megcsinálni, ha magáért az ellátásért nem kéne fizetni ha nincs TB-m. Szóval? Ugye ez még nincs elfogadva?

2019. dec. 10. 11:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
A Tb jogviszony lejárta után még 45 napig érvényes. Utána magadnak kell fizetned. Megjegyzem, én is munkanélküli vagyok, kérelmemre majdnem két évig az önkormányzat átvállalta a fizetést, de így is voltak hosszabb, hiányos időszakok (kb. 2 évvel ezelőtt), amikor sokszor voltam kórházban és rengeteg gyógyszert szedtem. Egyelőre még nem kaptam semmilyen felszólítást, bár majrézok tőle..
2019. dec. 10. 18:09
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem amúgy az elmaradás kiszámlázása nincs összefüggésben azzal, hogy éppen piros-e a TB, hanem egyszer csak (?) észreveszik. Kb. minimum 10-15 éves tartozásról sem küldtek még eddig semmit, bár azt nem tudom, hogy ez el tud-e évülni (jó lenne).
2019. dec. 10. 19:52
 13/23 anonim ***** válasza:

Akinek nincs fedezete, azzal

1. leültetném a szokásos árfolyamon (5000 Ft/nap). A hajléktalanokon kívül mindenki egyből fizetne.

2. az életmentő beavatkozásokon kívül semmilyen ellátást nem adnék neki. Vizsgálatot kapna, ha nyűgje van, mint pl a sürgősségin, de ha nem esik az életveszélyes kategóriába, akkor el lehet tolni a biciklit. Se fogtömés, se antibiotikum az influenzára (se oltás), se gipszelés a törött kisujjára, semmi.

Egyébként meg tekintettel arra, hogy azért a legtöbb embernek előbb-utóbb lesz munkája, vagy bejelentik egyszer végre minimálbérre, elég gáz lesz, amikor a fizetés felét évekig majd mindig lehúzzák behajtás címén.

2019. dec. 10. 21:35
 14/23 anonim ***** válasza:
Ja és az olyat, akinek a cigi a szájában, pia a kezében, jól fejbe verném még kiegészítésképpen egy lapáttal. Ha arra van pénze, akkor ne élősködjön itt másokon.
2019. dec. 10. 21:37
 15/23 anonim ***** válasza:

"leültetném a szokásos árfolyamon (5000 Ft/nap). A hajléktalanokon kívül mindenki egyből fizetne"

Vannak olyanok, akik nem jókedvükből nem fizetnek, hanem mert választani kell, hogy megfagynak vagy TB-t fizetnek...

Amúgy már írtam több hozzászólásban is, hogy nem fogják rögtön levonni senkitől, amint lesz bejelentett állása.

2019. dec. 11. 03:17
 16/23 anonim ***** válasza:
2019. dec. 11. 16:54
 17/23 anonim ***** válasza:
Hát ez nagyszerű...
2019. dec. 11. 17:32
 18/23 anonim ***** válasza:
Tényleg szuper, én beletartozom ebbe a 700 ezerbe, sőt, úgy néz ki, hogy rövidesen a szűkebb 50 ezerbe is. De nem baj, legalább, ha legközelebb újra megpróbálom kinyírni magam, legalább nem fognak ellátni és így sikerül megmurdelnem.
2019. dec. 11. 19:40
 19/23 A kérdező kommentje:
Na és ez már mától érvényes? Vagy csak júliustól? Miért nem lehet tisztán leírni ezt sehol...
2019. dec. 11. 21:55
 20/23 anonim ***** válasza:
2020. július 1.-től. Így szerepel a cikkben.
2019. dec. 11. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!