Mi a helyzet az új szabállyal, hogy ha valakinek nincs TB-je, fizetnie kell az orvosi ellátásért?
Ez nem így működik, nem szabadon választható opció az utólagos fizetés.
És mi van ha elesel, (főleg télen nem nehéz) eltöröd a kezed, és esetleg műteni kell? Többszázezres számlát is kaphatsz. A TB-t magadnak is tudod fizetni, nem kell hozzá alkalmazotti munkaviszony.
Dehogy kell. Nekem már majdnem milliós tartozásom van. Ha olyan bajod van, az orvosnak kötelessége ellátni.
Az van hogy amikor összejön ilyen 400e tartozás, akkor küld a NAV papírokat. Ha le tudják vonni levonják. Nekem nem tudták mert nincs semmi a nevemen. De még én is kérhettem volna részletfizetést, csak arra se volt lé. Nem tudok dolgozni mert drogfüggő vagyok. A szüleimmel élek és állítólag majd ha öröklök valamit akkor levonják.. Viszont gyógyszert szedek mert szívproblémám van. A doki azt mondta így hogy nincs tbm is bármeddig tud felírni gyógyszert..
A lényeg hogy utólag ráérsz befizetetni, majd ha lesz pénzed...
Most nem kell fizetni az ellátásért, de ha bevezetik, akkor majd igen. Gyakorlatban ezt még senki nem tudja, hogy hogyan fog működni, mert szerintem egy gyulladt vakbelű hajléktalanról soha nem tudnák lehúzni azt a rengeteg pénzt, amibe a műtét kerülne -ott fog meghalni a folyosón?
Még ráérsz utólag fizetni, de ha tényleg csak TB-vel lesz ingyenes az ellátás, nem fogja megérni csúszkálni hónapokat, mert egy baleset bármikor közbejöhet.
Amúgy sajnos a barátomnak több éve is kimaradt... És nem kapott még semmilyen papírt. Rettegek, hogy egyszer kijön majd a milliós csekk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!