Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi a helyzet az új szabállyal,...

Mi a helyzet az új szabállyal, hogy ha valakinek nincs TB-je, fizetnie kell az orvosi ellátásért?

Figyelt kérdés
Nekem is lejárt nemrég, és olvastam 1-2 helyen, hogy fizetni kell az ellátásért. Ami ugye nem olcsó finoman szólva... Nekem semmi bajom azzal, ha utólag be kell majd fizetnem ezt az 1-2 hónap elmaradást, idén már nem akarok munkát vállalni, majd januártól ha dolgozom, befizetem az elmaradást. Legalábbis ez a tervem. Viszont ezt csak abban az esetben tudnám megcsinálni, ha magáért az ellátásért nem kéne fizetni ha nincs TB-m. Szóval? Ugye ez még nincs elfogadva?

2019. dec. 10. 11:52
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem így működik, nem szabadon választható opció az utólagos fizetés.

És mi van ha elesel, (főleg télen nem nehéz) eltöröd a kezed, és esetleg műteni kell? Többszázezres számlát is kaphatsz. A TB-t magadnak is tudod fizetni, nem kell hozzá alkalmazotti munkaviszony.

2019. dec. 10. 12:15
 2/23 A kérdező kommentje:
Tehát akkor mégiscsak fizetni kell az ellátásért?
2019. dec. 10. 12:35
 3/23 anonim válasza:
26%

Dehogy kell. Nekem már majdnem milliós tartozásom van. Ha olyan bajod van, az orvosnak kötelessége ellátni.

Az van hogy amikor összejön ilyen 400e tartozás, akkor küld a NAV papírokat. Ha le tudják vonni levonják. Nekem nem tudták mert nincs semmi a nevemen. De még én is kérhettem volna részletfizetést, csak arra se volt lé. Nem tudok dolgozni mert drogfüggő vagyok. A szüleimmel élek és állítólag majd ha öröklök valamit akkor levonják.. Viszont gyógyszert szedek mert szívproblémám van. A doki azt mondta így hogy nincs tbm is bármeddig tud felírni gyógyszert..

A lényeg hogy utólag ráérsz befizetetni, majd ha lesz pénzed...

2019. dec. 10. 13:01
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Most nem kell fizetni az ellátásért, de ha bevezetik, akkor majd igen. Gyakorlatban ezt még senki nem tudja, hogy hogyan fog működni, mert szerintem egy gyulladt vakbelű hajléktalanról soha nem tudnák lehúzni azt a rengeteg pénzt, amibe a műtét kerülne -ott fog meghalni a folyosón?

Még ráérsz utólag fizetni, de ha tényleg csak TB-vel lesz ingyenes az ellátás, nem fogja megérni csúszkálni hónapokat, mert egy baleset bármikor közbejöhet.

Amúgy sajnos a barátomnak több éve is kimaradt... És nem kapott még semmilyen papírt. Rettegek, hogy egyszer kijön majd a milliós csekk.

2019. dec. 10. 14:20
 5/23 anonim válasza:
70%
Most elképzeltem magam ahogy szívrohamot kapok az út mellett. Erre ràmhívják a mentőt. Kiszállnak a defibrillátorral, de észreveszik h nincs tbm. És akkor szól a fő mentős a másiknak h várj!! Ne éleszd újra mert nincs tbje, és nem tudja kifizetni az ellátást :D
2019. dec. 10. 15:12
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem arról szól a történet, hogy nem látnak el, ha nincs TB-d, hanem arról, hogy utólag kiküldik a számlát. Az már más kérdés, hogy akinek nincs munkája, hogy fizetnék utána, és ő sem tudja fizetni maga után mégis miből fizetné a költségeket.
2019. dec. 10. 15:28
 7/23 anonim válasza:
100%
Ja értem. Hát akkor nem sokminden változik. A NAV most is küldi a csekket, csak épp most se tudom befizetni. Ezek szerint max az lesz a különbség hogy más küldi a csekket...
2019. dec. 10. 15:47
 8/23 A kérdező kommentje:
6-os: Milyen számlát? A TB-elmaradást, vagy magát az ellátás árát számolják fel? Ez utóbbi meg még nincs elfogadva szerintem.
2019. dec. 10. 15:49
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Sűrgősségi probléma miatt ellátnak,mert nem halhatsz meg ilyen miatt .A doki is felírja a gyógyszert,csak nem Tb támogatott receptre .A gyógyszertárban ha nem fizetsz nem adják ki.Ott nincs hitel .
2019. dec. 10. 16:16
 10/23 anonim válasza:
100%
Igen még csak az elmaradást szoktàk küldeni. De volt már hogy csekket is küldtek azt hiszem a NAV tól. Bár 100% ra nem mondom, mert nekem nagyon sok egyéb tartozásom is van. Nem igazán tudom már nyomon követni, a navosok meg már régen küldtek.
2019. dec. 10. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!