Miért csak receptre lehet venni influenza elleni védőoltást?
A magyar kormány hobbija, hogy mindent vény kötelessé tesznek.
Számos más példát is lehetne erre mondani. Pl a sürgősségi fogamzásgátlók az egész unióban vény nélkül kaphatóak, hiszen azért lenne sürgősségi. Nálunk? Takarodj el receptért, ülj órákat az orvosnàl.
Ez van, tök értelmetlen. Az oltás is simán lehetne vény nélkül kapható, hogy ne kelljen 2 kört futni miatta, órákat ülni a betegek közt egészségesen.
Bocsi, lehet, hogy nem jól fogalmaztam meg a kérdést.
Még 2018-ban a háziorvosnál volt pl. 600 vakcina, én elmentem hozzá, ő pedig beadta. 2019-ben már elmentem hozzá, ő felirta receptre, én elmentem a patikába, kiváltottam, 20 perc múlva megint beültem a váróba, és kivártam megint a soromat, hogy beadja a doki. Elment fél napom ezzel.
Pár hete tapasztaltam, hogy már a tetanuszt is patikában kell kiváltani. Régen ha megsérültem, ellátták a sebet, és automatikusan kaptam tetanusz oltást, ha az utóbbi 10 évben nem kaptam. Pár hete megsérültem, ellátták a sebet, fertőtlenítették, varrták, majd felírták az oltást, én kiváltottam 4000 forintért, majd másnap visszamentem, hogy beadják. Lassan a cérnát és a kötszert is receptre fogják felírni, és mehetünk a vérző, nyílt sebbel a patikába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!