Hogyan lehet új szindrómát felfedezni?
- Nem érted, hogy nem véleményt kértem.
- Nem érted, hogy nem diagnózist kértem.
- Nem érted, hogy nem a google-s szakértelmedre lenne szükségem.
- Nem tudtál írni egyetlen módszert, szakirodalmat ami a kérdésemre vonatkozott volna.
- Nem írtál egyetlen olyan példát ami alátámasztaná a feltevéseidet a szaktekintélyek és a kutatómunkák szükségességét illetően.
- Végig olyan információkat közölsz, amit senki nem kérdezett.
- Tök alaptalanul sértegetsz, pontosan tudod, hogy mim van és mim nincs, mikor fogalmad sincs róla ki vagyok.
És szerinted én vagyok szánalmas.
El lett mondva, hogy ez nem szindróma, vagy betegség, ez maximum egy betegségen belül egy változat.
Ahhoz, hogy ezt elnevezd, legalább egy orvosi diplomával és lehetőleg pszichiáter szakvizsgával
Jó, nem lehet tudni milyen jelenség, de van egy létező jelenség, amiről nem találni semmilyen leírást, mert feltehetően még nem vizsgálták. Akkor ha én nem vagyok orvos, tegyek úgy mintha nem létezne, és mondjam azt, hogy ilyen nincs mert senki nem vizsgálta? Nincs ennek egy normál menete? Vagy van de azt titkos szakmai berkekben őrzik nehogy valaki előttük publikálja a gumikacsáktól való félelem okát? :D Szerintem csak nem tudod mi ennek a menete. Én sem. Azért kérdeztem. Erre le lettem ostoba magamfajtázva. Biztos paraszt módon kérdeztem, vagy szidalmazni kezdtem másokat. Ja nem! Az nem én voltam!
Csillagásznak sem kell lenni ahhoz, hogy felfedezzenek egy addig ismeretlen égitestet, vagy megtaláljanak egy aszteroidát.
Orvosnak sem kell lenni ahhoz, hogy valaki kifejlesszen egy ellenszert, pl. a csuklásra egy 11 vagy 13 éves lány fejlesztett ki nyalókát a konyhájában.
Komolyan nem értem, mi ez a mindenek felett álló tekintélyelvűség a felfedezéseket illetően. Jó hogy azt nem mondjátok embert se próbáljon újraéleszteni senki aki nem vizsgázott belőle.
Mindegy is... csak fszom sem érti miért kell így reagálni egy kérdésre. Ha már válaszolni nem tudtok rá.
Te pocskondiázol mindenkit. Ez nem úgy megy, hogy valaki a hasáraüt, és kitalál valami "újonnan felfedezett diagnózist" mindenfajta szakmai tudás nélkül. Orvosként adtam neked választ. Laikusként, főleg, ha te vagy érintett (pszichiátriai betegségek esetén ez még orvosnál is nehézkes) nem tudsz objektív diagnózist felállítani. Akkor sem, ha neten utánaolvasol. És itt az első kör az, hogy egyáltalán betegség-e ez, mert egyébként én is ismerek ilyen embereket, akik problémáznak hasonlókon, mégsem éri el náluk a kóros szintet.
Orvosi tanulmányaim alatt egyébként egyszer sem oktattak olyan betegségről, melyet ne orvos fedezett volna fel. Az, hogy valaki a csuklásra tapasztalat útján kifejlesztett egy nyalókát, nem egyenértékű egy betegség felfedezésével.
Az orvosi egyetem nem véletlenül 6 év (plusz 5-7 év szakorvos képzés).
Úgy látom, az észérvekre immunis vagy, úgyhogy hagyjuk is. Egyébként individuálpszichológiával jönni az eddig tapasztaltak alapján öngól volt.
További szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!