Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ezt hogy lehet feldolgozni?

Ezt hogy lehet feldolgozni?

Figyelt kérdés

Tinédzserként megszállott szolárium függő voltam,aminek meg is lett az eredménye; lábszáramról egy rosszindulatú anyajegyet tavolitottak el (clark II, breslow 0.33mm). Minden egyéb negatív.

Ezt egy reoperáció követte, aminek a szövettani eredménye negatív lett. Semmi utókezelést nem kaptam. Csak kontroll, és ennyi.

Nagyon nehezen tudom feldolgozni, hogy ez történt, hogy ezt tettem magammal, nem törődtem az egészségemmel. Rettegek,hogy kiújul, akár másik anyajegy formájában, akár távoli áttéteként. Ezt hogy lehet feldolgozni, vagy elfogadni, vagy nem is tudom..lehet hogy csak én reagálom túl? Nem tudom, van e még "életem", azt mondják ez a stádium nagyon kedvező, és szinte biztos a teljes gyógyulás, de annyira félek, mi van ha en vagyok az az 1% akinél nem.. :( magamat ostorozom hogy anno felelőtlen voltam es szoláriumoztam.

24L

2019. szept. 6. 21:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Mi is átéltük ezt, melanóma volt apukám hátán. (Bár nem írtad, de a Clark Breslow alapján gondolom neked is melanóma.) Szerencsére ő is időben ment, és kikezelték, ennek már 10 éve. Mondjuk ő kapott interferon kezelést is egy évig. Ha neked semmi utókezelés nem kellett, akkor az azt jelenti, hogy a létező legkorábbi időpontban lett elcsípve, nagyon "szerencsés" vagy. Egy nagyon fontos dolog! Félévente legalább elmenni kontrollra életed végéig, és szigorú fényvédelem. Biztos olvastál Mádai Vivienről,(műsorvezető) ő is fiatal, és melanómája volt, szerencsére ő is kigyógyult.

Ennyit a melanómáról.. A bűntudat miatt, meg ez az egész teher miatt én felkeresnék egy pszichológust, és ott kibeszélném magamból. Hidd el, rengeteget segít.

2019. szept. 27. 16:58
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Elfelejtettem odaírni a végére, ha akarsz erről esetleg beszélni nyugodtan írhatsz privátot. Mielőbbi gyógyulást!
2019. szept. 27. 17:07
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Írok!
2019. szept. 27. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!