Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A vérvételt lehet altatásban...

A vérvételt lehet altatásban kérni?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 25 éves srác vagyok.

El kell mennem a laborba, vérvételre. Legutóbb gyerekkoromban volt vérvételem, nagyon traumatikus élmények voltak. Pokolian kínzó hosszas fájdalomra, sokkos lelki állapotra emlékszem csak belőle. Mai napig is hordozom. Ha csak rá gondolok sírógörcs és hisztériás roham kap el, hogy mi fog történni. Ezért szeretném altatásban kérni, a háziorvos szerint nem megoldható. Van rá valamilyen megoldás mégis?

2019. szept. 5. 12:26
1 2 3 4
 1/34 anonim válasza:
97%
Egy vérvétel miatt nem fognak elaltatni.
2019. szept. 5. 12:30
 2/34 anonim ***** válasza:
72%
Altatásban nem csinálnak vérvételt. Ki lehet bírni, csak egy pici fájdalmat érzel, de hamar elmúlik. Szánalmas, hogy 25 éves felnőtt ember létedre itt nyivákolsz.
2019. szept. 5. 12:30
 3/34 A kérdező kommentje:
Akkor ez a vérvétel elmarad.
2019. szept. 5. 12:33
 4/34 anonim ***** válasza:
97%

Eleve semmi értelme nem lenne, mert az altatáshoz is kell egy vénába adott injekció, azaz az, ami megegyezeik a vérvétellel, magyarul a vérvéttel UTÁN tudnának csak elaltatni.

Éppen ezért ilyen nem létezik!

2019. szept. 5. 12:33
 5/34 A kérdező kommentje:
Van valami altató gáz is, nem?
2019. szept. 5. 12:38
 6/34 anonim ***** válasza:
87%

Vérvétel: tűt szúrnak a vénádba.

Altatás: tűt szúrnak a vénádba, és kapsz altatót. Utána tűt szúrnak a vènádba, és leveszik a vért.

Szerinted van értelme?

25 évesen egy szúrástól semmi bajod nem lesz.

2019. szept. 5. 12:42
 7/34 anonim ***** válasza:
63%

Nem sajnos nem lehet. Ez egy rutin beavatkozás. Tény hogy kellemetlen, de ennél sokkal fájdalmasabb dolgok is vannak a világon. Képzeld amikor egy terhes nő császárral szül, még akkor is ébren van! Nem altatják el. Pedig a hasa keresztben ketté van vágva. Csak nem érez semmit mert gerinbe érzéstelenítő injekciót kap. De egy függönnyel el van takarva a hasa hogy ne lássa a vágást meg a szerveit, nehogy rosszul legyen a látványtól. Ezt csak érdekességként írtam le.

Én is utálom az injekciós tűket. A vérvételek és a szurik előtt mindig ideges vagyok. De az előbbi kb 2-3 perc, az utóbbi pedig kemény 10 mp. Ennyit fél lábon is ki lehet bírni.

De ha megkérdezhetem, mégis mi történt kiskorodban azon a vérvételek hogy ilyen nyomot hagyott rajtad? Nem találták el elsőre a vénád vagy nyomkodták a karod mert nem jött a vér? Mert ezt a pár dolgot leszámítva, egy vérvétel teljesen OK kategória.

Egyébként mikor esedékes a vérvétel?

2019. szept. 5. 12:42
 8/34 anonim ***** válasza:
78%
Igen van, a fogaszatban is hasznalnak ilyet. Figyi: ha otthonra kihivatnal vkit levenni a vert, az nem lenne megnyugtatobb neked? Vannak akik ilyet vallalnak.
2019. szept. 5. 12:43
 9/34 A kérdező kommentje:
Műtőben szeretném, steril körülmények között.
2019. szept. 5. 12:45
 10/34 anonim ***** válasza:
88%

A vérvétel NEM FÁJ!!!

Én is féltem tőle, de 3 terhesség megedzi az ember lányát... :D Én az elején sokszor kértem a vérszívónőt, hogy beszélgessünk valami totál ártatlan témáról, ami eltereli a figyelmemet. Erre azért is volt szükség, mert egyszer egy elvetemült elkezdte ecsetelni, milyen szép a vénám, és milyen faszányosan csurog belőle a vér, én meg majdnem elájultam... :D

2019. szept. 5. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!