Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Leforráztam magam . Mit tegyek?

Leforráztam magam . Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A karomra csöppent a forró tej. Víz alá tartottam, majd kentem rá fentis gélt(csak az volt otthon). Később viszont arra gondoltam, talán mégse kellett volna rákenni semmit. Szerintetek lehet baj belőle?Kb. egy fél órája történt, már nem nagyon fáj, és csak piros, nem tűnik túl súlyosnak. Lehet, hogy később csúnyább lesz és felhólyagosodik?
2010. júl. 13. 22:23
 1/4 anonim ***** válasza:
fenistil jó rá...viszont, ha hólyagos, akkor menj vele orvoshoz, mert akkor nagyobb fokú az égés
2010. júl. 13. 22:29
 2/4 anonim ***** válasza:
én úgy láttam, hogy nagyon sokáig érdemes a hideg víz alá tartani. ugyanis a sérült sejtek vhogy "magukkal rántják" az egészségeseket is.
2010. júl. 13. 22:31
 3/4 anonim ***** válasza:
51%
egesre allitolag a nyers tojas feherje nagyon hatekony. en meg nem probaltam...szerencsere
2010. júl. 13. 23:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Ne ne neee... Utolsó ilyen marhaságokat sose tegyetek sérülésre! Egy mentőtiszt magyarázta nekem, hogy a haját tép néha, amikor kimennek egy égési sérülthöz és tojásfehérje meg tejföl borítja a sebet. Borzalmas hülyeség! Inkább káros, mint hasznos. Hideg víz alá kell tenni először is, aztán fel kell mérni, mekkora a seb, hányad fokú égés és ennek megfelelően eljárni, ezeket viszont illene tudni mindenkinek gyerek korától. Szomorú, hogy nem tudják :(
2010. júl. 14. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!