Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gerincferdülés. Sok mindent...

Gerincferdülés. Sok mindent kipróbáltam, de nem segített. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Mégcsak 16 éves vagyok, de gerincferdülésem van. Minden iskolai vizsgálaton ráírják a papíromra, hogy hanyagtartásomvan, elküldenek ortopédiára stb.. Amikor először elmentünk mondták, hogy gerincferdülésem van, kezelni kell. Elküldtek gyógytornászhoz, jártam egy jó ideig, de nevetséges dolgokat kellett csinálnom, köze nem volt a gerincemhez. Nem segített. Tavaly elmentünk csontkovácshoz, jártam sztem félévig, hetente. Javult is, látni lehetett ès márcsak fent volt egykis "kanyar" a gerincemen. De amint mondtam hanyagtartásom van . Amikor anyumék rámszólnak kihúzom magam, de már megszoktam azt a bizonyos hanyagtartást ( olyan görbén állok ) és hiába húzom ki magam, 10 perc múlva ugyanúgy állok. Nem rég anyum észrevette, hogy a jobb vállán lejjebb van, mint a bal. Aztán kb 1 hónapja nagyon fáj a hátsm. Ha lefekszem,alig bírok felállni, rettentően fáj. Kezdek megijedni, hogy ez bizony csak rosszabodni fog, éshát mit mondjak nem valami szép az a görbe tartás, ahogy állok, pedig még fiatal vagyok, előttem az élet, és tudom, hogy később bánni fogom hogy nem tettem érte semmit. Anyum azt mondta, hogy el kell menni orvoshoz a hátfájásom miatt, de ott le kell vetkőznöm ( anyumnak fájt a dereka, és egy szál bugyira vetköztették ) és iszonyúan szégyenlős vagyok és önfejű, úgy vagyok vele, hogy inkább beledöglök a fájdalomba, akkor sem vetkőzök le :( mit csináljak, annyira hülye vagyok ..:(
2010. júl. 13. 20:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Néhány éve láttam egy ismerősömön /nő/ egy fásli szerű gumirozott"alkotmányt", ami azonnal sipolt, ha nem állt egyenesen az illető. Neki ettől lett hibátlan tartása.
2010. júl. 13. 20:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Járj el úszni. Orvoshoz is el kell menni, bár sok mindent nem tud ő csinálni, legfeljebb elküld tornára (ami nem biztos, hogy olyan rossz, még ha annak is tűnik). Ne félj attól, hogy le kell vetkőzni, nálam csak a pólót kellett levenni, és fél perc múlva vehettem vissza. Másrésztha most szégynelős vagy, mi lesz, ha majd nőgyógyászhoz kell járnod?

Vedd ezt komoylan, mert csak rosszabb lesz később.

2010. júl. 13. 20:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
ja, jó hülye vagy, azok a "nevetséges, a gerincedhez semmi köze dolgok" segítettek volna....
2010. júl. 13. 20:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem kb. (annyi idős voltam, mint most te) szívproblémáim voltak. Nálam MINDEN EKG vizsgálatnál le kell vetkőzni. De engem nem érdekelt, csak az, hogy meggyógyuljak. Egy csomó helyre elvittek és szinte mindenhol le kellett vetni a cuccost. De mára szerencsére viszonylag semmi bajom sincs a szívem környékén.

Én is szégyenlős vagyok. Én még a saját apám előtt sem mertem még bugyira sem levetkőzni, de ha ott is ilyen lettem volna, ma szerintem már nem igazán írnék választ :)

2010. júl. 13. 20:48
 5/6 anonim ***** válasza:
El kell keserítselek, ez nem olyan dolog, ami pár hét alatt elmúlik, sőt, teljesen soha nem fog elmúlni. Nagy hiba, hogy abbahagytad a gyógytornát, nagyon fontos, hogy a gerinc melletti izmok elég erősek legyenek. Nekem anno nem csak a gyógytornát kellett csinálnom, nem úsztam meg a fűzőt sem. Ami nem olyan kis cuki dolog, mint amire először gondolsz ám. A csípőmet bőrbarát műanyag tartotta, elől vasak, hátul vasak, oldalt meg bőrszíjak, amik egyenesen tartották a gerincem, mindezt évekig..... Jelentősen javulni már nem fog, de azt meg lehet akadályozni, hogy tovább romoljon. Szóval, a hiszit fejezd be, mars vissza az orvoshoz és a gyógytornászhoz, kezdj el úszni (hátúszás előnyben) és szokj hozzá a gondolathoz, hogy a gerinced soha nem lesz teljesen egyenes, de ha hajlandó vagy érte megdolgozni, akkor azt elérheted, hogy első ránézésre ne vehessék észre....
2010. júl. 13. 20:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat, de .. 3 évig jártam gyógytornára és semmit nem javult. Úszni is úsztam, csak elfelejtettem beleírni. Gyógytesire pedig megint járok, úgyanis suliban a kötelező úszásról felmentettek ( kemény 15 percet vagyunk vízben.. Komolyabb oka van a felmentésemnek ) . De visszafogok menni az orvoshoz, pláne hogy most nagyon fáj a hátam, valszínű emiatt
2010. júl. 13. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!