A barátnőmmel azon vitatkoztunk, hogy le tudnám-e harapni a kisujja végét? (nem a csontnál, hanem az izületnél)
Szóval a lényeg az, hogy egy ember állkapcsa elég erős-e ahhoz, hogy le tudjon harapni egy ujjat?
Köszi
"Elméletben talán, gyakorlatban azért nem, mert az agy blokkolni fog, hogy elkerülje a fájdalmat."
(Mivel én nemcsak írok, de olvasok is, akkor most kinek fáj? és kinek blokkol?)
Azért a saját barátnőm ujját inkább meghagynám egészben :)
De komolyra fordítva: azt, hogy TE le tudnád-e harapni, senki sem fogja tudni pontosan megválaszolni. Rendkívül nagy a szórás az egyes emberek állkapocs izomzatának erősségében. Sokan gondolják, hogy nagyon erősen tudnak harapni, de tévednek. Láttam egy műsort, ahol egy érzékelőre kellett ráharapni teljes erőből és egy hozzákapcsolt műszer megmutatta hány kilopond erősségű a harapás. Sokan meglepődtek a gyenge eredményen. A legjobb egy artista hölgy volt, aki a cirkuszban fogsorával lóg egy kötélen. Szóval nem lehet tudni a kérdésedre a választ, de ne a barátnődön kísérletezz. Próbálj (óvatosan) ráharapni pl. egy 2B-s ceruza végére. Ha gyenge kis benyomatnál nagyobb kárt is tudsz tenni a ceruzában, valószínűleg erős az állkapcsod. (A fogorvost nem fizetem:) (Mi gyerekkorunkban a kezünk erősségét mértük úgy, hogy ki hány kilóig tudta összenyomni a fürdőszobai mérleget:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!