Miért nem érdekel senkit az egészsége?
Figyelt kérdés
Mindenki tudja, hogy a cigi rákot okoz, meg nem tesz jót az egészségének. Mindenki tudja, hogy a kóla szétmarja a fogakat, meg a rozsdát is lemarja. Mégis mennyi embert nem érdekel? Ismerősöm csakis kólát iszik. Vízet csak fogat mosni, takarítani, meg fürödni meg locsolni használnak. Eljöttek hozzám, és kimentek a boltba kóláért. Kicsit hülyén éreztem magam... Jó, sokan mondják, hogy miért ne élveznék az életet? De, azt veszem észre, senkit se érdekel, hogy egy "kicsit" egészségesebben éljem- Tudom, hogy a tejbe is mennyi vacak van, mert zacskós, meg a levegő is szmogos, meg a víz se természetes, de miért nem érdekel senkit már szinte, hogy mi lesz vele?2010. júl. 12. 14:51
1/3 anonim 

válasza:

Egyrészt kényelemből. Hiszen pl. sokkal egyszerűbb a gyorsétel elkészítése, mint nekiállni főzni tisztességeset. Aztán az egészséges ételek-italok nem biztos, hogy olyan finomak. Vagyis inkább úgy mondom, nem olyan az ízük, mint, amit megszoktak. Kényelmetlenebb is piacon friss zöldséget venni, mint a hipermarketben a félkész ételt kivenni a fagyasztóból. Közben, ha az ember eszébe is jut, hogy ez így nem a legjobb, akkor jön rögtön az önámítás, hogy "á, velem ez úgyse történhet meg", "kicsi az esély, hogy pont én betegedjek meg tőle" stb. Röviden ennyi. Bocsi, ha kicsit szétszórt vagyok :)
2/3 anonim 

válasza:

Seeenkit? Vagy rossz társaságban mozogsz, vagy nem tartod nyitva a szemed.
3/3 anonim 

válasza:

Engem érdekel, nem dohányzom (a szomszéd viszont igen, az ő cigifüstje az én ablakomon jön be, és semmit nem tehetek, bezárhatom az ablakot, ha észreveszem, ha nem, akkor szívás... de ilyen melegben bezárni az ablakot is szívás), viszont kólát néha iszom, mértékkel. Igen, a levegő szennyezett, meg a víz se az igaz, de nem tehetsz ellene semmit, csak a magad módján tisztán tartod a környezeted. Viszont vigyázz, ne vidd túlzásba az aggódást, mert az is egy mai divatos betegséghez vezet, a neve nem jut eszebe, de a beteg minden gondolata az egészséges életmód és táplálkozás körül forog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!