Egyetemen kaphatok e TB kártyát, vagy van e valami ahhoz hasonló, amit kapni fogok, hogy segítsen, ha esetleg orvosi ellátásra szorulok?
Rég voltam egyetemista, de ezt manapság sem tartom valószínűleg.
Az egyetemeknek ez nem feladatuk, erre nincs felhatalmazásuk, jogkörük, kapacitásuk. Okmányirodákban, a TB/ OEP kirendeltségein igényelheted.
De pontosabban itt: [link]
Egyetemistaként biztosított vagy, jogosult vagy TB kártyára, ellátásra. Ha az neked nincs, elveszett, nem az egyetemnél, hanem a hivatalnál (budapestiként én is a fent említettet ismerem) igényelheted.
Orvosi ellátásra pedig szakterülettől függően vagy jogosult az állandó lakhelyeden, a bejelentett tartózkodási helyeden (is), vagy bárhol. A leggyakoribb például a háziorvos, ott el kell döntened, hogy melyikhez szeretnél járni, és kérheted, hogy átkerülj az egyetem környékén lévőhöz. Ha véletlenül sürgős ellátásra van szükséged, akkor meg bárhova mehetsz, a TB jogosultság elég az ingyenes ellátáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!