Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyit szoktak elvárni egy...

Mennyit szoktak elvárni egy aorta műbillentyű beültetéses műtétnél /nyílt szívműtét/?

Figyelt kérdés
A sors esetemben ma tette aktuálissá ezt a kérdést.
2019. máj. 10. 13:25
 1/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
68%
semennyit
2019. máj. 10. 13:46
 2/9 anonim ***** válasza:
31%
Hát, szerintem kétszáz kb... Bár nyilvánvalóan ingyen is megcsinálja és a legjobbat fogja nyújtani a sebész mindenképp.
2019. máj. 10. 13:47
 3/9 anonim ***** válasza:
65%

Kétszáz a f. Szom!

Orvos vagyok, ne fizess SEMMIT! Nem kell!

2019. máj. 10. 13:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Kedves 3/3 - as! Jól esik, hogy egy orvos így gondolkozik és ettől nem, hogy rosszabb, de inkább jobb orvos is. Ha jól végig gondolom, anyagi képességeim okán tulajdonképpen egy 80 ezer alatti nyugdíjszelvényt tudnék a borítékba tenni. Nem tudom, fogja-e valaki fizetni helyettem a révészt, vagy elsunnyogom a paraszolvencia kérdését.
2019. máj. 10. 18:59
 5/9 Ypszilon1980 ***** válasza:

Ez az orvos, aki ezt írta, engem is meglepett, számomra is pozitív. Vajon miért vélekedik így, mikor a betegeknek teljesen más a tapasztalatuk?

Nehéz kérdés ez amúgy és megértem, hogy ma már ez egy állandó téma. Én sosem adnék semennyit, de nem azért, mert nem érdemlik meg, hanem, mert inkább már afelé kellene menni ebben a dologban, hogy a paraszolvencia eltűnjön az emberek gondolkodásmódjából.

2019. máj. 10. 20:36
 6/9 anonim ***** válasza:
81%

Pontosan azért viselkedek így amit te is leírtál kedves kérdező. Az a cél, hogy a hálapénz eltűnjön bűntethető legyen stb.

A hálapénz az orvosok egy szűk szeletének a biznisze. Főleg a sebészeké, nőgyógyászoké és közülük sem mindenkié, hanem a szocializmusban szocializálódott vén fa.oké már bocsánat a vulgaritásért. A belgyógyászok, radiológusok, pathológusok, háziorvosok, bőrgyógyászok, neurológusok szinte alig kapnak hálapénzt. A fiatalok pedig még úgy sem kapnak. A középkorúak is egyre kevésbé fogadják el. Nekünk nem a hálapénz az érdekünk hanem egy normális fizetés. Ennek a hálapénz csak gátját szabja.

Egyébként megműteni pénz ide, pénz oda éppen úgy fog, nincs különbség, egyszerűen nem tehetik meg, hogy nem. Ami különbség lehet az a kedvesség, de megsúgom, hogy pont a hálapénzes réteg az, aki előszeretettel magasról tesz a betegére, és a műtéten kívül minden munkát kioszt a rezidenseknek... Akkor miért is fizettek? Egy korrupt vén pénisz mosolyáért...

2019. máj. 10. 20:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Nos: Két éve volt nyitott mellkasi szívműtétem. Van személyes tapasztalatom, hiszen nem egyedül voltam ugyanabban az időben, betegtársaimmal mindent kitárgyaltunk: Számokat nem mondok, mert ugyanúgy járok mint a 2/6-os válaszoló aki ki merte mondani a valóságot. Itt kérdéseket tesznek fel Emberek és olyan válaszokat várnak aminek VALÓS értelme van. Túl könnyű észt osztani olyanoknak akiknek sem családjában sem önmagával nem volt komoly baja, csak inkább csendben kellene maradni ha valamit nem tudunk, nem tapasztalunk csak "jól megmondjuk " a véleményünket. Sajnos ha emberi körülményeket akarsz magadnak, ebben a kis Hazában nagyon kevés kivétellel vannak orvosi elvárások.
2019. okt. 30. 22:43
 8/9 anonim ***** válasza:
53%
Olyan választ adtam aminek valós értelme van, és tettem ezt úgy hogy nem kevés időt töltöttem sebészekkel anesztesként. Talán az fáj, hogy kidobtál X ezer forintot tök feleslegesen az ablakon? Ez nem plasztikai műtét, ezt vagy jól csinálod, vagy sehogy. A hálapénzzel egyetlen dolgot lehet megvenni, a jópofizást. Amit meg a betegek egymásnak mondanak, hát orvosként mondom a vicc kategória...
2019. okt. 30. 23:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez az oldal azért működik hogy kérdéseket tegyenek fel Emberek és tapasztalatot szerzett emberektől választ kapjanak. Hogy ezekben a válaszokban levő igazságok egyeseknek fájnak az magánügy. Senki nem mondta hogy nem műtenek meg valakit hálapénz nélkül, de nem mindenkinek mindegy hogy pár napot, hetet, esetleg komoly fájdalmakkal hónapokat kell várni a műtétre. Természetesen vannak kivételek, minden tiszteletem az övék. Ha jól emlékszem és végig kell olvasni amit írtam, nem csak betegtársaimra hivatkoztam, sajna saját tapasztalatom is van:Pár év alatt Jászberényben, Szolnokon, Budapesten és Balatonfüreden feküdtem kórházban.Továbbra is fenntartom: Kap a beteg ellátást hálapénz nélkül is, de meg kell próbálni nem orvosi székből, hanem betegágyból vagy hozzátartozóként megélni a bajt és sajnos nagy a különbség hálapénzzel és nélküle. De mint mondtam, én a kérdésre kívántam válaszolni és nem egy másik válaszolóval akarok vitatkozni.
2019. okt. 31. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!