Van itt olyan személy, aki veleszületett szívbetegséggel él?
Költői kérdés. Persze, hogy van. Előfordul enyhébb esetekben, hogy csak időskorban diagnosztizálják egy rutin vizsgálat során...
Igazából azért tettem fel a kérdést, mert régóta szeretnék megismerni, beszélgetni, tapasztalatot cserélni olyan emberekkel, akik tudják milyen érzés, hogy a szívműtét elkerülhetetlenül része az életüknek az összes lehetséges komplikációval, szövődménnyel. Úgy gondolom nem kis bátorság kell ahhoz, hogy ezt valaki csak úgy elfogadja és beletörődjön. Én 22 éves vagyok és már sokszor panaszkodtam, hogy az élet nem fair, miért pont velem történik mindez stb stb. Facebookon számos amerikai csoport van egymás támogatására, magyar csoportot nem igazán találtam még eddig. Valaki ismer ilyet? Ha nincs, akár szívesen létrehoznék egyet én, ha van igény rá.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
Köszönöm, hogy válaszoltál és megosztottad a nézetedet a témával kapcsoltban. Kérlek engedd meg, hogy néhány megjegyzésedre reflektáljak.
A szívrendellenességek valóban gyakoriak, de nem annyira mint azt írtad, inkább 1 a 100 élve született gyerek közül rendelkezik valamilyen hibával. Az hogy nem minősül betegségnek közvetlenül, az igaz, de nem is egészséges, nagyon sok cardialis szövődményre predisponál(hat) a rendellenesség súlyosságától függően. Az élethosszt közvetlenül nem feltétlenül rövidíti meg, csak az imént említett szövődményeken keresztül. Ezt a cikket például nemrég közölték:
Most nem információt szeretnék terjeszteni; lényeg a lényeg, hogy örülök, hogy ez téged nem jelentősen érint, és "teljes" életet tudsz élni vele. Én is szeretném úgy felfogni, mint te, de nem tudom egészségesnek érezni magamat, mert pl. nem sportolhatok (kivétel biliárd, golf és társai...). Csoport alatt nem valami terápiás csoportot értettem, ahol hetente összegyűlnek az emberek. Csak néha-néha jó érzés olyan emberrel beszélni, aki átérzi ezt az egészet. De OK, ha neked személy szerint nincs erre szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!