Megéri az orvosi egyetem? Az orvosi hivatás? Nem bánta meg aki elvégezte?
nem eri meg. Kitanulod a beled, jo esetben atmesz, kozben idegroncs vagy, tested-lelked tonkremegy.
Harmadeves vagyok, meg ugyan nem vegeztem, de jelenleg nagyon rossz es fel kene gyujtani az egyetemet:))))
Utolsó nem sír, hanem befogja a száját és bőszen tanulja a patoszt meg a kórtant!
Viccet félre téve nem éri meg. Ha nem sebész leszel akkor kb. nulla társadalmi megbecsültségre számíthatsz, továbbá átlagos fizetésre. Cserébe tanulhatsz rohadt sokat, stresszelhetsz rohadt sokat, és dolgozhatsz rohadt sokat.
Az, hogy kinek mi éri meg, csak egyéni preferencia alapja.
Sok orvosis ismerősöm van, akiknek nem érte meg, és sok olyan ismerősöm van, akik 6-7 év egyetemen eltöltött idő után is szerelemmel tudnak tekinteni a szakmára.
Adott esetben az elhivatottságon is múlik, hiszen ha nem vagy eléggl elkötelezett, akkor nyilván nem éri meg, hogy mennyit kell tanulni és stresszelni.
Hozzáteszem, hogy a stresszfaktor minden egyetemistának hasonló, főleg ha első élmény. Én pénzügy számvitelt végeztem, most pedig orvosira járok, és állíthatom, hogy nekem az első diplomám sokkal stresszesebb volt, mivel kevesebb tapasztalattal rendelkeztem.
Szar lesz, fos lesz, de minden pénzt megér, ha azt csinálhatod, amit igazán szeretsz. Ennyi.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!