Áramütés esetén mi a teendő?
Kicsit megrázott az áram és nagyon félek hogy mi lesz.
Egy karácsonyi égősor vezetéke kicsot elszakadt és én felvettem hogy megnézzem mi van vele, ekkor egy kicsit megszúrt az áram. Nem nagy feszültségű a vezeték egyáltalán, nem is fájt igazán, éppen hogy csak megcsípte a bal mutatóujjamat, utána már engedtem is el. A szívem erősebben dobogott utána vagy fél percig mivel nagyon megijedtem hogy mi történt, ilyen még sosem fordult elő velem. Ez kb 5 perce történt semmi nyoma az ujjamon az ütésnek,de nagyon megijedtem. Ugye ezzel még nem kell orvoshoz mennem? Ennek semmi baja nem lesz ugye? :(
Az égösorban nincs erösebb áram, mint egy zseblámpaelemben, azaz semmi tennivaló sincs.
Amit olvastál, az a 220 V-ra vonatkozik, de akkor sem arra, ha a kihúzott dugó picit megcsíp, az ugyanis nem a hálózati feszültség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!