Könnyebb áramütés esetén mi a teendő? Van-e valamilyen teendő?
Szivritmuszavarból adódó halál, de csak ha kicsit ütött meg nem hiszem, hogy lényeges, de hallottam már olyan esetről, hogy áramütés után semmi baja nem volt a betegnek, utánna pedig órákkal később összeesett.
Ha biztosra akarsz menni, akkor EKG
És hogyha alapvetően szívritmuszavarom van?
Tényleg csak egy kicsit rázott meg, amikor tettem bele a fém tálcát, de rögtön eldobtam.
Most egyébként fáj a fejem, egy kicsit gyengének érzem magam, és furcsa érzésem van abban a kezemben amin át megrázott.
Nem akarok belőle túl nagy felhajtást, csak sosem történt még ilyen és kíváncsi vagyok, hogy lehet-e következménye.
Köszönöm a válaszod!
Mindenképp fordulj ezek a tünetek után orvoshoz.
1. válaszoló voltam.
ha írni tudtál, semmi baj,hál'istennek:) engem is rázott már meg áram rendesen, de simán átéltem semmi következménye nem volt. a kiscica megrágta a tv kábelt, én pedig jó vizesen mostam fel, hozzáérve a vezetékhez.
rossz érzés volt , de tudtam mit csináljak. azonnal áramtalanítottam és megvártam a férjemet, aki megcsinálta
a cicarágást.
ott, akkor még nagyobb volt a veszély, mert vizes közeg volt.
semmi utóhatást nem észleltem.
nyugodj meg, nem lesz semmi baj:))
Kedves Áram rázta társam.
Engem 10 éve (2005)meg rázott egy nagy fesz. oszlop görkorcsolyázás közben. S mint tudni illik azért abban nem 220 w ok szaladgálnak. Sokan nem tudják hogy komoly sérüléshez hozzá tartozik az amper szám is nem csak a wolt.
csináltak EKG t de külünösen nem volt nagy cucc adtak egy doboz magnéziumos pezsgő tablettát, hogy azt iszogassam pár napig.
Túl éltem.
Ma reggel (2015) a fürdőszobába lépve meg fogtam a kádat és meg engedtem a vizet és szint úgy meg rázott az áram most viszont csak 220 w körül és azóta el telt öt és fél óra bent ülök a munkahelyemen és gépelem ezt a levelet. Úgyhogy annyira nem félek a szövődményektől.
Remélem neked sem lett utána semmi bajod hisz épp hogy csak meg csípett az áram.
Üdv (Kati 25)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!