Ha az orvos felír valamit, akkor azt ki is váltod és beszeded?
1. Ritkán járok orvoshoz.
2. Legtöbbször beszedem, DE! előtte mindig elolvasom a betegtájékoztatót (már csak a várható mellékhatások miatt is, hogy tudjam, mire számíthatok - bár nem szoktak rajtam mutatkozni a jelei:)) De pl. anyám esetében volt, hogy a betegtájékoztató szerint kifejezetten nem volt javallott az adott gyógyszer az alapbetegsége mellett, ő úgy döntött, nem szedi be, és a helyében én is ezt tettem volna.
3. VOLT azért olyan eset is, hogy a doki felírt valamit, amit már ott mondtam neki, hogy ne, mert nem a fő problémámat érintette, és én bagatellnek tekintettem (egy hámsérülésre hámosító kenőcs), na azt tényleg nem váltottam ki - és persze begyógyult így is pár nap alatt, engem meg abszolút nem zavart.
4. VOLT olyan eset, amikor egyszer tényleg jelentkezett nálam mellékhatásként erős szédülés és kettőslátás, jeleztem a dokinak, aki azt mondta, nem baj, szedjem csak (mert az általános terápiás sáv alsó határán voltam így is), na azt az adagot lefeleztem, az alapproblémámra jó volt így is, a mellékhatás meg elmúlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!