Miért rossz a magyar egészségügy?
Amikor az állam valami baromságra költ mindig előjön ez a "bezzeg az oktatás meg az egészségügy" téma.
Nem tudom, nekem még sosem volt negatív élményem a magyar orvosokkal/kórházakkal.
Rengeteget kell várni az ellátásra. Rossz a szemed, első szemüvegedre vágysz? 3 hónap múlva megnézik.
Ki kell műteni a bölcsességfogad? Szokj hozzá a fájdalomhoz 4-5 hónap múlva kiszedik.
Random kiütéseid lesznek és bemennél a bőrgyógyra? Bocsi de túl sokan vannak ma, 1 hét múlva tudok időpontot adni. Addig rohadj bele a leprádba.
Elkaptál valamilyen fertőzést amit semmilyen forrás szerint nem kéne önkezelned? Mosolyogva megkérdezik a panaszod, ha pedig nem vérzel hazaküldenek egy cuki 3 hét múlvára szóló időponttal.
Ezek személyes példák az elmúlt 2 évből, és még csak nem is vagyok egy beteges ember.
Ja anyajegy szűrésre is szerettem volna menni, időpontot sem kaptam annyira televolt és x hónapnál előrébb nem voltak hajlandóak adni.
Túl vannak terhelve a dolgozók, és bármennyire jólelkűek és motiváltak egyébként, nem bírják szuflával. Legutóbb vérvételnél odamentem "nyitásra", kb. két órát vártam és azt mondták a nővérek, hogy fejenként vagy 40 embert szúrtak meg már aznap...
Az idősebb orvosok viszont már csak gyógyszerügynökként funkcionálnak, és sajnos lemondanak a középkorú és idősebb páciensekről, nem sajnálják tőlük a romboló hatású drogokat sem. Értsd: koleszterincsökkentők, opiát tartalmú fájdalomcsillapítók, nyugtató agyba-főbe.
Egyszer mentem be sportsérüléssel
Azóta ha bajom van, azt amit ott csinálnak annál itthon többet tudok tenni, mert értek hozzá. Tapasztalatból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!