Ha nincs magyar fizetett tb-m, egy magán intézményben ellátnak?
3.! 2-es vagyok. Sokszor látlak válaszolni itt-ott. Már ha te vagy mindenhol a 79%-os:)
Kicsi off: írod, hogy a NAV küld felszólítást. Az a baj, hogy nálam kiesett pár hónap, azóta újra biztosított vagyok, hiába várom, nem küldenek lópikulát sem. Olyan, mintha nem is léteznék. Nem igazán értem. Tudom, hogy ezek után nekem kéne utána járni, de nem tudok, mert itthon fekszem, mint egy darab fa. Telefonálgatni nem fogok, mert már megtettem, mégsem történt semmi.
Ilyenkor mi a manó van? Viszi anyám a kis papíromat, amin a határozat áll, mióta kapok ellátást, felírja az orvos a gyógyszeremet, de semmi értesítés, felszólítás. Ezt várom, mert ugye alanyi jogon kérvényezhetem, hogy eltekintsenek a köztes hónapok tb összegétől, de mivel állítsak be, ha nem képes a NAV intézkedni?
Lehetséges, hogy nem jó helyen írok, de mivel feltételezem, hogy értesz hozzá, ezért kérdezlek, hátha van valami infód. Engem ez egész odáig nem zavar, míg aztán hatalmas kamatokkal egyszer csak megkapok egy számlát. Köszi, ha írsz, ha nem tudsz te sem semmit, akkor felejtős, ne fáraszd magad. :)
77%-os, MAGÁTÓL a NAV nem fog küldeni neked semmit!
Ha elmész orvoshoz piros tb-vel, vagy gyógyszert váltanál ki, akkor ŐK értesítik a NAV-ot, akik már aztán megnézik, mikortól nem fizetsz tb-t.
Vagy te magad bemész, és intézed - ez a jobbik, mert lehet húzni évekig bohckodni, úgysem kapnak el.
Valóban nem, de ha valamikor - akár 5-6+ év nem fizetés után - orvoshoz, vagy kórházba kerülsz, jelzik a NAV felé a dolgot, és bizony kamatokkal együtt kiszámlázzák neked azt a pármilliós felhalmozott tartozásodat.
Értem, de kb. 1 éve van biztosításom újra, előtte is mindig volt, csak 2-3 hónap esett ki. Az nincs rendezve.
Köszi, hogy írtál.
Na, csodás. Akkor számíthatok a kamatokra így is, plusz a kimaradt hónapokra. Nem értem, miért nem küldenek semmilyen felszólítást. Az idén még adóbevallási papírt sem kaptam.
Mindegy, köszi, amint lábra állok, bemegyek inkább. Már írtam, hogy több hónapja ki sem mozdulok, mert nem tudok. Ez a mentségem, semmi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!