Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az orvosnak kötelező tartani...

Az orvosnak kötelező tartani a rendelési időket?

Figyelt kérdés
Minap úgy jártam, hogy 11-től 13-ig rendelt a sebész a kórházban, aztán gondoltam, hogy szerencsém van, mert sikerült odaérnem még 12:30-ra. Hát nem volt az, mert kiderült, hogy dél körül bezárt a bazár, és elment műteni az orvos. Fura ez nekem, hogy heti 2 órát nem tudnak rászánni a rendelésre, illetve én eddig azt gondoltam, hogy ez kötelező nekik. Mi az igazság ezzel kapcsolatban?

#rendelés #orvos #rendelési idők
2018. szept. 24. 11:35
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát ennek úgy kellene működnie, hogy a sürgős műtéteket az SBO csinálja, és az előre tervezett műtéteket végző orvosok nem nagyon vesznek részt az ilyen életmentő munkákban, csak ha valami miatt kimondottan szükség van rájuk. Szóval az, hogy valaki rendelés helyett elmegy műteni elég jól jelzi, hogy valami komoly gond van a kórházban. Ez helyi probléma, bár lehet, hogy más kórházakban is így megy, hogy a kórház vezetése az SBO megszervezésén akar spórolni, és megpróbálja ráterhelni az SBO munkáját a sebészekre, belgyógyászokra, és mindenkire, aki van olyan hülye, hogy bevállalja. Valószínűleg itt is ez áll a háttérben, vagy esetleg valami kamu szöveg volt, hogy műteni kell, és lelépett egy órára sziesztázni. Nehéz megmondani, mert nem ismerem az illetőt és a hozzáállását. Az orvosok egyik része nagyon lelkiismeretes, és napi 12 órázik, őket szopatják orrba-szájba és ezer bőrt lehúznak róluk. A másik részük meg kb. azért megy be, hogy felvegye a pénzt, valakinek a valakije, és az előző csoport által végzett munka töredékét se csinálja meg, mert szimplán lusta, és jó kávézgatni helyette, ha úgy is megkapja érte a pénzt. Ez utóbbi kategória általában jobb is, ha nem nyúl beteghez, mert az önképzéshez is ugyanez a hozzáállása. Átmenet nem nagyon van, az eddigiek alapján elég fekete és fehér ez az orvos téma. Sajnos a kórház igazgatója a második kategóriába tartozik, és ha egy ilyen illető hatalmat kap, akkor exponenciálisan nő vele az arroganciája, és előbb utóbb lelépnek az orvosok a kórházból vagy így, vagy úgy. Nem véletlenül van hiány belőlük. Eddig nekem úgy tűnik, hogy kórháza válogatja, hogy mi a helyzet. Valahol botrányos az ellátás, valahol meg rendben van, és úgy sejtem, hogy a fenti dolgon múlik, tehát, hogy milyen a vezetés. A pénzzel nem hiszem, hogy gond lenne, mert voltak fizetés emelések az utóbbi években, ami valamit enyhített a helyzeten. Inkább olyan gondok vannak, hogy egy osztályvezető főorvos ugyanannyit visz haza, mint egy rezidens, aki itthon maradási támogatást is felvesz. Nyilván hivatalosan keresnek ugyanannyit, azért egy főorvos e mellé még nem kevés hálapénzt is eltesz.

2018. szept. 25. 02:00
 12/22 Ypszilon1980 ***** válasza:
59%
Ez így van szinte minden kórházban. A gégészeti klinikán eleve úgy van, hogy a rendelés közben elmegy műteni a doki, de aztán visszamegy ambulálni, persze ott több or os dolgozik egyszerre, szóval az egy dolog, hogy műteni kell vagy segédkezni, de az ambuláns betegeket nem lehet otthagyni. Ez persze vezetésen múlik meg pénzen is, no meg azért vannak ilyen hanyag orvosok is, bár én gyógytornászt is ismerek ilyet, aki nem tölti le a munkaidejét, az előre tervezetteket meg csinálja, de ha valakinek kell segítség, akkor már nincs sehol.
2018. szept. 25. 06:05
 13/22 anonim ***** válasza:
10-es te már csak tudod. Menj el dolgozni ilyen helyre,és meglátod,nem ott lennt vakargatják magukat. Rettenetesen nagy hiány van,mind orvos,mind nővér szempontból. Sokszor enni-inni nincs idejük,a betegek meg hőbörögnek.
2018. szept. 25. 07:02
 14/22 anonim ***** válasza:
Miért ne tudhatnám, ha ezt tapasztalom? A zárt, meg a nyitott ajtó között azért talán laikusként is különbséget tudok tenni, nem gondolod? Ha meg kevesen vannak, akkor a 8-12 helyett írják ki, hogy 10:00-10:30, akkor legalà nem megyek oda feleslegesen 8-ra,
2018. szept. 25. 13:13
 15/22 Ypszilon1980 ***** válasza:

Igen, de csak úgy beteget nem lehet otthagyni, akkor sem ha ambuláns.

Általában akkor szokott ilyen eset lenni, ha van ugyan egy megszokott rendelési idő, de előjegyzett betegeket lát el, ha velük végzett, akkor meg elmegy műteni pl.,vagy osztályra. Ha meg sürgős valóban, akkor a betegeknek kell adni más időpontot, vagy a dokinak vissza kell mennie.

Nem jellemző az azért, hogy a doki vakarózik, ebben a hiányban ezt nem lehet megtenni és nem is nagyon tudják.

2018. szept. 25. 14:49
 16/22 anonim ***** válasza:

"Hát ennek úgy kellene működnie, hogy a sürgős műtéteket az SBO csinálja, és az előre tervezett műtéteket végző orvosok nem nagyon vesznek részt az ilyen életmentő munkákban"

He? Látom te sem tudod, mit jelent az SBO meg a sürgősségi szakorvos, de azért hőbörögni tudsz.

Az oxyológus nem műt. Az SBO-nak az a feladata, hogy a valóban sürgős eseteket STABILIZÁLJA, és a megfelelő irányba továbbküldje.

Ha találnak egy akut vakbélgyulladásos beteget, akkor nem azért nem műtik meg, mert nincs kedvük és könnyebb lepasszolni a sebészeknek, hanem mert AZ OXYOLÓGUS NEM TUD MŰTENI. Az a sebész dolga.

Az oxyológusnak az a feladata, hogy ha instabil a beteg, akkor stabilizálja, megcsinálja az alap diagnosztikai dolgokat, gyorsan rájöjjön, hogy "innye b.meg, ez vakbélgyulladás, operálni kellene" és továbbküldje.

2018. szept. 25. 16:26
 17/22 anonim ***** válasza:

Figyelj.. Az legyen a legkisebb baj hogy varnod kell.. Nagyon gaz az egesz belatom.. Nekem december 10.ere adtak idopontot pajzsmirigy UH-ra, elfogadtam nem nyavalygok! Pedig barmikor meg is halhatok... Szoval kajak az legyen a legkisebb baj hogy varnod kell.. Mert az a doki aki teged vizsgalna az lehet egy eletet ment meg! Te meg elvarod azt hogy hamarabb sorra kerulj pedig csak a labkormod faj vagy mittom en..

En ugy gondolom hogy ez kicsit pofatlansag. Elmagyarazzam miert?

Na elmagyarazom:

Ha te fekudnel azon a g*ci mutoasztalon akkor azt varnad el hogy te meg legyel mentve.. De az orvos rendel es vizsgalja az embereket. Gondolom ki lennel akadva..

De mivel nem te fekszel azon a mutoasztalon addig csond es tanulj meg varni.. Mert gondolom nem esne jol ha tudtodra adna a doki hogy meghalt egy ember ameddig teged vizsgalt.. Pedig siman megmentette volna a beteget..

Varjal b*sszus! Varjal!

2018. szept. 25. 17:47
 18/22 A kérdező kommentje:
"Az oxyológus nem műt." - Senki nem állította, hogy műt. Arra gondoltam, hogy ott is van műtő, ahol a sürgős eseteket el tudják látni erre szakosodott sebészek. Ahogy nézem a kórházi osztályokat ezt traumatológiának hívják nálunk, nyugaton meg próbálják egyre közelebb elhelyezni az SBO-hoz meg hozzácsapni saját mini labort és diagnosztikát, hogy a sürgős eseteket ne kelljen áttolni az egész kórházon. Ami meg a tervezett műtéteket végzi, amik ráérnek, az az általános sebészet. Ezek szerint az említett sebész félbehagyta az általános sebészeten a rendelését, és átment a traumatológiára műteni. Ha nem valami kamu volt, akkor továbbra is felveti a kérdést, hogy miért csinálja ugyanaz az ember az általános sebészetet és a traumatológiát is, illetve, hogy miért nem tudja senki ellátni a traumatológián a betegeket arra a heti 2 órára, amíg ő az általános sebészeten rendel?
2018. szept. 26. 01:58
 19/22 A kérdező kommentje:
#17 - Ha ezt most nekem címezted, akkor vagy nem olvastad végig a szöveget, vagy gondjaid vannak a szövegértéssel. Elég világosan leírtam, hogy nem várnom kellett, hanem bementem a rendelési időben, és nem volt ott senki, és aznap már nem fogadtak. Sarkítva kb. olyan ez, mintha bemennél decemberben a kapott időpontra, és senki nem csinálná meg az ultrahangot, mert éppen más dolguk van, viszlát.
2018. szept. 26. 02:02
 20/22 A kérdező kommentje:
Én egyébként olyan 60%-ra mondanám, hogy kamu volt az egész. Számítottam valami ilyesmire, mert péntek fél egy körül történt a dolog, és dolgoztam abban a kórházban, tudom, hogy pénteken mindenki szeret korábban lelépni, ha megteheti. A fentiek miatt sem áll össze a kép, mert sok sebész van sok osztályon, és nem tűnik életszerűnek, hogy pont az általános sebészetről rángatnak oda valakit rendelésről egy sürgős műtétre. De még ha így is lett volna, akkor is jobb helyeken ilyenkor visszanéz az orvos rendelni. Legalábbis voltam már másik kórházban is sztár orvosnál, és ott úgy ment, hogy egész nap váltogatta a rendelést és a műtétet, és csak este kerültünk sorra. Na részemről ennyi. Nem akarok ilyen betegjogi hülyeségekbe belefolyni, csak felcseszett, hogy feleslegesen utaztam oda. Másik nap másik sebész rendel, megyek inkább ahhoz.
2018. szept. 26. 02:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!