Egyes orvosok miert nem birjak a noket melltartoban meghallgatni, mig mas orvosok igen?
#10,11
Köszönöm a válaszokat.
Igen, bar a legtobb orvos magasrol leszarja a beteg szemeremerzetet.
Nem ertem, hogy ezzel mire akartal celozni.
Csak hogy o az uzemorvosom is, abba meg mar nincs beleszolasom.
Nem értem miért lenne pszichológiailag probléma az, ha az ember nem szégyelli ledobálni magáról a ruhákat?
Főleg hogy egy fiatal lányról van szó.
Szerintem ez teljesen természetes reakció. Attól hogy orvos, még egy idegen marad és nem szívesen mutogatja magát az ember, mert ez mégiscsak egy intim dolog.
Persze amit az egyik válaszoló írt, hogy sok problémára fény derülhet, azért lennie kellene egy határnak, az orvosnak látnia kellene hogy mennyire feszült valaki.
Mikor elkezdtem a középsulit (élelmiszeriparban) akkor volt a sulinak egy üzemorvosa. Szerintem a nyugdíj és a halál közt volt az vén fas.zi és nagyon bunkó volt. Nála is lekellett vetkőzni felülről. Azért adagold be ezt egy osztályni 15 éves lánynak, akik egy része még csak nem is csókolózott (akkoriban nem volt divat fiatalon fiúzni) hogy lekell vetkőzni egy öregember előtt.
Egyik osztálytársam elsírta magát hogy ő nem szeretné levenni a melltartóját azért hogy meghallgassák a légzését. Erre ordibálva kizavarta hogy akkor menjen más orvoshoz, de a pasiknak biztos ledobja a ruhákat.
És minden évben elkellett mennünk hozzá...
Utószóként: megnéztem a kis papírt hogy milyen vizsgálatokat kell elvégeznie az üzemorvosnak, és odavolt írva hogy mellkörzetet kell nézni.
Kérdem én, élelmiszeriparhoz miért kell megnézni 15 éves lányok mellét?
Off:
A mellkörzet vizsgálata egy nagy h.lyeség,semmi értelme.
Vannak kis és nagy mellű nők,aki vékonyabb (50 kg)vagy nem nagy mellű nyilvánvaló hogy mellkörzetet véve alapul nem lesz akkora mint egy 80 kg csajnak.
A semmiért nem kellene vetkőztetni.
És megnyugtatlak felnőtt emberek,nők sem szeretnek orvos előtt vetkőzni,alig várják,hogy vehessék vissza a melltartót még akkor is,ha nő az orvos,sokan utálnak tüdőszűrésre menni(már ahol a munkakör megköveteli).És 9-10 éves,de még fiatalabb gyerek,kislány is már lehet szégyenlős orvos előtt is,már bőven cicisedhet.
Fiúknak hidd el iskoláskorban rosszabb,ott még durvább vizsgálatok vannak sok helyen,még ha ez nem is vigasztal téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!