Anyukák, akiknek férfi nőgyógyászuk van! Bíztok annyira benne, hogy elvigyétek a 4-5 éves kislányotokat hozzá ha valami baja lenne, vagy inkább keresnétek egy női orvost?
Nem tudom, melyik jobb.
A saját véleményemet tudom mondani, ha most ilyen problémája lenne az 5 ès fél éves lányomnak, én egy kedves(ebb) nő nemű nőgyógyàszhoz vinném.
Így is elég kellemetlen lenne.
De nekünk mondjuk a gyerekorvosunk is nő, a fül-orr-gégészünk is, fogorvos igaz férfi, de vele egyszer találkozott -szóval inkább nőhöz van szokva.
Hacsak a kislány nem tiltakozik a férfi ellen, nem látom be, mit számítana a nem.
Én még abban sem hiszek, hogy lelki törést okoz egy kislánynak, ha péniszt lát, itt pedig csak megvizsgálja egy remélhetőleg kedves, megbízható orvos... Bunkóbbhoz, ridegebbhez pedig nyilván nem viszi az ember a kislányát.
Neked van saját tapasztalatod, amiből kiindulhatsz, nekem az sincs, csak megpróbálok belegondolni s alkalmazni azt, amit tudok az emberekről...
A gyermeknőgyász rendelések neve: lánykarendelés. Így keresd, ha szükséges. Legalábbis régebben ez volt. :) És valóban: ott női orvosok vizsgálnak.
Nem a nemekkel van a probléma, hanem azzal, hogy a felnőtt nőgyógyászaton más a gyógyszerelések adagolása, talán kezelésbeli különbségek is lehetnek, ezt nem tudom. DE, ha abból indulunk ki, hogy mindegy, hogy felnőtt nőgyógyász szakorvos vizsgálja-e meg a kisgyereket, vagy egy lánykarendelés szakorvosa, akkor ennek a logikának a mentén nem kellenének gyerekgyógyászok sem. Szerintem.
Van kimondottam gyermek gyógyász,én ha tudnám női orvost keresnék,gyermekgyógyászt,utána néznék mit hallottam róla,mennyire jó,és ha jó és még női akkor inkább odavinném.
Nem felnőtt nőgyógyászhoz mennék vele az biztos.
De ha nagyobbacska lenne 10-14 éves netán és akkor lenne valami gondom,és ismernék hallomásból 4-5 jó orvost,férfit és nőt is netén hallomásból,akkor meg már megbeszélném vele a korának megfelelő módon,hogy kb milyen vizsgálat fordulhat elő,mire számítson,ne ott érje a meglepetés,ő kihez menne szívesebben női vagy férfi orvoshoz.Tehát ott már lenne választási lehetősége és azt is megbeszélném mit szeretne bent legyek vagy ne amikor megvizsgálják,netán elforduljak,hisz egy 10 éves sem olyan kicsi már és elég intim vizsgálat.
Hozzám 10 évesen már nem mászkáltak be fürdéskor se,nem meztelenkedtem volna anyu előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!