S. O. S! Nagyon leégtem a napon! Mit tehetnék még?
Zuhanyozz langyoskás vízben (ne legyen kellemetlen, de meleg se), folyasd magadra hosszasan, az hűsíti a bőrödet. Utána kb. tonnányi jó minőségű napozás utáni testápoló csodákat tesz. De! Ha egyetlen hólyagot, sebet is látsz, ha belázasodsz (egy kis hőemelkedés még belefér), hánysz, stb., mindenképpen menjetek az ügyeletre.
Ma pedig csak a hűvös, lefüggönyözött szobában legyél, bőven elég a bikinialsó/fürdőgatya (nem írtad, vagy én siklottam át felette, hogy lány v. fiú vagy-e :=) ), ne irritáld semmilyen szükségtelen ruhával az égett bőrt.
A bőröd nagyon megsínyli az ilyen leégéseket! Lehet, hogy most "csak" néhány szeplőt kapsz, pár év múlva viszont leesett állal nézegetheted, hogy te miért nézel 30 évesen úgy ki, mint egy 45-50. Higyj nekem, 40 éves vagyok, a bőröm teljesen átlagos a koromhoz képest, de látom, milyen sok korombeli napimádónak már el van vékonyodva (pont, mint az öregeknek), meg van roggyanva, össze van ráncosodva a bőre (és a sok beteges bőrelváltozást, leműtendő, elfajult anyajegyeket már ne is említsük). Pedig én is szeretem a szép barna bőrt, nyaranta szinte csoki (na jó, kakaó :=) ) barna vagyok. De mindig nagyon vigyázok, hogy félárnyékban legyek, sose égjek le (rengeteg jó erős naptej), 11 és 3 óra között pedig csak teljes árnyék, de leginkább a hűvös ház. Hidd el, érdemes odafigyelni!
Legközelebb legyél óvatos, mert a bőr nem felejt!!!
Én is sokat leégtem fiatalon, most 40 körül vagyok és tele anyajeggyel, barna pöttyökkel.
ha már így jártál,kenegesd az égett részeket!!Nekem a Panthenol vált be,gyógyszertárban lehet kapni,de házilag jó a joghurt,tejföl is.Mindenképp olyan kenőcs, ami hámosít.Igyál sok folyadékot,egyelőre ne menj a napra, egy jó hüvös és sötét szobában pihizzél(feltéve ha megoldható, mert nálunk momentán olyan meleg a szoba,hogy ,meg lehet pusztulni:(
Remélem nincs nagyobb bajod,legközelebb vigyázz jobban magadra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!