S. O. S. Leégtem a napon és nagyon viszketek mit tegyek?
Szerdán reggel 10től este 5ig a strandon voltam és nem kentem be magam, nagyon leégtem és ma elkezdtem nagyon viszketni, de annyira ,hogy nem birok megmaradni 1 helyben :S:S:S Tudtok valamit mondani ami segítene?
Kösz
köszönöm a válaszokat !
Most neogranormonnal kenem meg panthenol-al de nem sokat érnek úgyan úgy viszket tovább :/
Az nem lehet hogy kivan száradva a bőröm és azért??:O:O
Hány éves vagy, h erre nm gondoltál? Manapság nm szabad úgy kimenni, h nm kened be magad legalább 30faktorossal, naon káros a napsugárzása (uvb uva). A bőrt is rongálja..ect..
Menj orvoshoz, addig használj vmi kenőcsöt pl: Neogranormon.
A bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő hatást bodza-, zsálya-, rozmaring- vagy kamillavirágos főzettel is elérhetjük. Napégés után – szárító hatásuk miatt – a tonik és a szappan használata sem tanácsos. Arctisztításhoz használjunk citrusféléket, például grapefruitot. Lehetőleg kerüljük a zsíros krémeket, mert gátolják a hőleadást. A megpirult testre használhatunk gyógynövény (pl.: kamilla, jojoba, aloe vera) tartalmú testápolókat. Nemcsak kellemesek, de bőrnyugtató hatásuk miatt is ajánlottak. Ha a szemhéjunk is leégett, tegyünk rá reszelt krumplit, amely pótolja az elveszített vizet.
Köszönöm!
Amúgy 14 vagyok :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!