Miért nem fogja fel orvos is, hogy az anorexia nem az, ha vékony vagy hanem ha éhezteted magad, meg kövérnek látod magad?
Ha bizonyos százalékon felül van a súlyhiányod, vagy hormonális eltéréseid jelentkeznek, akkor az a szóbeli tagadás ellenére is anorexiának tekintendő.
Tehát, erre innen nem lehet válaszolni.
Nem, nem ért hozzá.
De nem is vagyok kórosan sovány, mindig így néztem ki.
Ja, mert mindenki azt hiszi, hogy az orvos egy isten...
Nagyra tisztelem őket, aki úgy is bánik velem. Szélen elmagyaráztam neki, hogy miért nem vagyok az. 170 cm, 53 kg, de közölte, hogy nem érdekli, akkor is az vagyok.
Az orvos egy bunkó és ezek szerint ezen a téren tudatlan is.
Van olyan ember aki akármennyit is ehet nem tud meghízni,ez genetika,fiatal korban meg nagyon sokan nagyon soványak fiúk,lányok egyaránt,sok fiatal csak 25-30 éves kor után kezd el férfiasodni,izmosodni,addig kiállnak a bordái és sok lány akkor gömbölyödik ki.
Ezt figyelembe vehetné.
A volt szomszédom (férfi) rengeteget evett és nagyon vékony,tele van energiával,de amikor háborús filmeket látsz ahol csont sovány emberek fogoly táborokban szerepelnek na oda elmehetne statisztának,az apukája ugyan ilyen testalkat és egészségesek,csak ilyen a genetikájuk.
Sok fiatal lány van akik 20-24 évesen is 166 cm magasan alig 50 kg nyomnak.
Hány éves vagy?
Az én rokonom is nagyon vékony volt és evett rendesen.Akkor mit szól ez az orvos az 180 cm magas 60 kg-ot nyomó mai selyem fiúkhoz a csőnacijukban?
Azért ha valaki kórosan sovány ne tekintsük már normálisnak. Az anorexia sem csak mentális betegség, hanem étkezési zavar, kóros étvágytalanság. És ugyan egy orvos miért higgye azt hogy ezt egyből be is vallja a betege?
Ugyanakkor a bevitt ételmennyiség nem tűnik el csak úgy az éterben. Ha valamiért nem szívódik fel, és villámgyorsan végigmegy az emésztőrendszeren, az sem normális. Utalhat akár autoimmun betegségre is. Hacsak nincs erre utaló meggyőző bizonyíték (vérvizsgálat, hormonvizsgálat...), akkor marad a titkolt anorexia vagy a bulémia.
A kamaszfiúk vékonysága, oké, érthető, de gyanítom hogy itt nem erről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!