39.5 láz nem megy le semmitől, mit tegyek?
Szia! Remélem màr jobban vagy!
Igenis ekkora lázat már csillapítani kell! Meg mérni, hogy nehogy feljebb menjen. 41 fok már életveszélyes.
Igen, hőemelkedést és szerintem 38,5-ig nem muszáj, kivéve, ha nagyon rosszul vagy. Afölött viszont muszáj.
Lázgörcsről már hallottatok??? Sok okos!
Szerintem tüszős mandulagyzlladásod lehet, holnap szerintem menj el az orvoshoz!
# 11!
Neked is ajánlom a tájékozódást ezügyben! Frissítsd az elavult ismereteidet, és ne terjessz ostobaságot!
Nem terjesztek ostobaságot!!!!!!
Igen, az alacsony lázat nem kell csillapítani.
Inkább pont te terjeszted az pstobaságot, hogy 40 fokra se vegyen be gyógyszert.
A gyengébbek kedvéért újra:
"Hazánkban sokakban alaptalan tévhitek és félelmek élnek a lázzal kapcsolatban. Pedig még a magas láz sem okoz semmilyen kárt, ráadásul segíti a gyógyulást, ezért Kanadától kezdve Anglián át Hollandiáig már évtizedek óta nem csillapítják rutinszerűen a lázat a fejlett országokban. 2011 óta hazánkban is az a szakmai irányelv: lázat nem kell csillapítani, csak lehet és ajánlott akkor, ha a gyermek közérzete rossz. Az új információk azonban lassan terjednek az orvosok körében is."
De olvasd végig a cikket! Kitér a "félelmetes lázgörcsre" is!
Én tudom, hogy generációk nőttek fel abban a tévhitben, hogy a láz ártalmas, és az orvos is javasolta a csillapítást, de ez már a múlté, és ezen ideje túllépni.
Jól tetted! Holnap orvos! Erre antibiotikum kell, szerintem. De majd megmondja! A mandulagyulladás veszélyes. Vagy influenza, de kiderül majd
Utolsó! Én lázgörcsös voltam, tudom miről van szó. Merem állítani jobban, mint te.
Nem valamit olvastam, hanem szakmai irányelvet, amit a fejlett nyugaton már évtizedek óta alkalmaznak, és Magyarország is átvette 2011-ben.
Nem a láz gyűr le, hanem a vírusos- vagy bakteriális fertőzés. A szervezet, az immunrendszer lázzal válaszol a fertőzésre, gyulladásra, ami segíti a gyógyulást.
Picit is tájékozott ember ezzel már tisztában van, de én nem várom el, hogy naprakész legyél, de ha már veszem a fáradtságot, hogy felvilágosítsalak, akkor ennyiből már illene megérteni.
Bár nehéz a Kádár-korszakban szocializált embereket meggyőzni a tévedéseikről, de én kísérletet tettem rá.
Nem mellesleg vannak olyan fertőzések, amiket mesterségesen előidézett lázzal kezelnek. De egy 90-95 fokos szaunában eltöltött 15 perc is csodákra képes.
Ahogy írta már valaki: Az a legjobb, ha kiizzadod.
Azok a buta finnek, angol, kanadai és holland orvosok..
Biztos ez is a Soros-terv része: Egész Európa lázgörcsbe pusztuljon ki, hogy jöhessenek a szír, afgán és bangladesi migráncsok, hogy a házaitokban éljenek.
Amúgy meg a ti gyerekeitekkel azt csináltok, amit akartok. Tőlem éjszakára bedughatjátok a fagyasztószekrénybe is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!