Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » 39.5 láz nem megy le semmitől,...

39.5 láz nem megy le semmitől, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Volt minden lázcsillapító. Hűtőfürdő is. Nem nagyon akar lemenni? Mit tegyek?

2018. febr. 10. 21:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
46%

Szia! Remélem màr jobban vagy!

Igenis ekkora lázat már csillapítani kell! Meg mérni, hogy nehogy feljebb menjen. 41 fok már életveszélyes.

Igen, hőemelkedést és szerintem 38,5-ig nem muszáj, kivéve, ha nagyon rosszul vagy. Afölött viszont muszáj.

Lázgörcsről már hallottatok??? Sok okos!

Szerintem tüszős mandulagyzlladásod lehet, holnap szerintem menj el az orvoshoz!

2018. febr. 11. 16:37
 12/23 A kérdező kommentje:
Ma egész nap 37.5 volt miután vettem be Nurophent. Most már majd meg fogjuk mérni. Jön az este, ilyenkor figyelni kell. Tegnap 39.5 volt a rekord...Remélem ekkora ma már nem lesz este...
2018. febr. 11. 16:58
 13/23 anonim ***** válasza:
49%

# 11!

Neked is ajánlom a tájékozódást ezügyben! Frissítsd az elavult ismereteidet, és ne terjessz ostobaságot!

2018. febr. 11. 17:17
 14/23 anonim ***** válasza:
38%

Nem terjesztek ostobaságot!!!!!!

Igen, az alacsony lázat nem kell csillapítani.

Inkább pont te terjeszted az pstobaságot, hogy 40 fokra se vegyen be gyógyszert.

2018. febr. 11. 17:38
 15/23 anonim ***** válasza:
79%

A gyengébbek kedvéért újra:

[link]

"Hazánkban sokakban alaptalan tévhitek és félelmek élnek a lázzal kapcsolatban. Pedig még a magas láz sem okoz semmilyen kárt, ráadásul segíti a gyógyulást, ezért Kanadától kezdve Anglián át Hollandiáig már évtizedek óta nem csillapítják rutinszerűen a lázat a fejlett országokban. 2011 óta hazánkban is az a szakmai irányelv: lázat nem kell csillapítani, csak lehet és ajánlott akkor, ha a gyermek közérzete rossz. Az új információk azonban lassan terjednek az orvosok körében is."

De olvasd végig a cikket! Kitér a "félelmetes lázgörcsre" is!

Én tudom, hogy generációk nőttek fel abban a tévhitben, hogy a láz ártalmas, és az orvos is javasolta a csillapítást, de ez már a múlté, és ezen ideje túllépni.

2018. febr. 11. 17:49
 16/23 A kérdező kommentje:
39 volt a lázam, 17:20-kor. Azóta újabb gyógyszert vettem be.
2018. febr. 11. 18:22
 17/23 anonim ***** válasza:
43%

Jól tetted! Holnap orvos! Erre antibiotikum kell, szerintem. De majd megmondja! A mandulagyulladás veszélyes. Vagy influenza, de kiderül majd

Utolsó! Én lázgörcsös voltam, tudom miről van szó. Merem állítani jobban, mint te.

2018. febr. 11. 18:25
 18/23 anonim ***** válasza:
35%
Több embert legyűr a láz, olyan szinten, hogy mozdulni nem bír.. miért ne kellene csillapítani? Mert olvastál valamit az interneten?
2018. febr. 11. 19:05
 19/23 anonim ***** válasza:
74%

Nem valamit olvastam, hanem szakmai irányelvet, amit a fejlett nyugaton már évtizedek óta alkalmaznak, és Magyarország is átvette 2011-ben.

Nem a láz gyűr le, hanem a vírusos- vagy bakteriális fertőzés. A szervezet, az immunrendszer lázzal válaszol a fertőzésre, gyulladásra, ami segíti a gyógyulást.

Picit is tájékozott ember ezzel már tisztában van, de én nem várom el, hogy naprakész legyél, de ha már veszem a fáradtságot, hogy felvilágosítsalak, akkor ennyiből már illene megérteni.

Bár nehéz a Kádár-korszakban szocializált embereket meggyőzni a tévedéseikről, de én kísérletet tettem rá.

Nem mellesleg vannak olyan fertőzések, amiket mesterségesen előidézett lázzal kezelnek. De egy 90-95 fokos szaunában eltöltött 15 perc is csodákra képes.

Ahogy írta már valaki: Az a legjobb, ha kiizzadod.

Azok a buta finnek, angol, kanadai és holland orvosok..

Biztos ez is a Soros-terv része: Egész Európa lázgörcsbe pusztuljon ki, hogy jöhessenek a szír, afgán és bangladesi migráncsok, hogy a házaitokban éljenek.

Amúgy meg a ti gyerekeitekkel azt csináltok, amit akartok. Tőlem éjszakára bedughatjátok a fagyasztószekrénybe is.

2018. febr. 11. 21:02
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Megerősítem a #19 számú választ, ma már valóban az az irányelv, hogy a lázat nem kötelező csillapítani, csak lehet a közérzet javítása érdekében. A lázgörcsnek nevezett jelenséget nem a láz okozza, hanem az alapbetegség, szóval lázgörcs ugyanúgy lesz, lázcsillapítótól függetlenül. De ezt szerintem már 10 éve is lehetett tudni, vagy legalábbis azt, hogy a lázgörcs nem a láz csúcsán, hanem az emelkedése közben következik be jellemzően. Magának a láznak nincs káros hatása, még a 42 fokos láznak sem. De persze a legtöbb embernek nem lesz baja a lázcsillapítótól, csak esetleg fölöslegesen terheli a veséjét.
2018. febr. 11. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!