Az SZTK-ban hajlandóak lesznek endoszkóppal megnézni, hogy van-e orrmandulám?
De miért nem hiszed el nekik?
Amúgy felnőtt korban az orrnyálkahártya szokott megduzzadni, amitől érzed, hogy el van dugulva az orrod és az pont olyan, mint a kicsi gyerekeknél, akiknek az orrmandulája duzzad meg. Mármint érzésre.
Egyébként általában elsorvad felnőttkorra, de nem mindenkinél, tehát van olyan felnőtt, akinek van orrmandulája. De egyáltalán nem biztos, ha problémád van, akkor az okozza. Hanem inkább az orrnyálkahártya duzzanata.
2-es vagyok.
Általában úgy kezdődik, hogy megfázok, náthás leszek, és teljesen eldugul az orrjáratom. Amikor már rég meggyógyultam, de még mindig nem kapok levegőt az orromon keresztül akkor elmegyek dokihoz. Gyors vizsgálat, és már közlik is. Orrmandula gyulladás.
Endoszkóppal is nézték, de legtöbb esetben elég a tölcséres vizsgálat.
Sajnos nekem ez genetikailag ilyen, mert 3 éves korom óta küszködök az orrproblémákkal.
Mint írtam most fogják ötödik alkalommal kivenni az orrmandulámat. De volt már 3 orrpolip műtétem, volt 1 orrkagylózár műtétem, 1 orrsövény műtétem is.
A tüneteim egyébként
-orrdugulás
- erős szuszogás
- horkolás
- fejfájás
- orrváladékozás.
-tüsszögés néha (most az orrcsepp miatt tüsszögök)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!