Hogy zajlik egy mandulaműtét altatásban? Szóljak, hogy megjött a menstruációm?
Nekem ismerősömnek volt mandula műtéte, innen tudok tapasztalatokat mondani, nem vagyok orvos.
* Az lenne a kérdésem,hogy hogy zajlik egy ilyen műtét?
- [link]
A torok mandula műtét még egyszerűbb. Altatás, elkötés, vágás / égetés (vérzés csillapítás), fertőtlenítés, ébresztés, vérzés csillapítás, megfigyelés, kontrollra visszahívás.
* Altatáshoz teljesen le kell vetkőzni?
- Megint kórház függő, de nálunk csak fel kellett venni egy "köpenyt" arra a ruhára, ami után aludni akart a páciens. Alvó ruhába vitték a műtőbe, hogy utána abban térj magadhoz. Szájon át zajlik a műtét. Fülbevaló, nyaklánc ne legyen rajtad, se óra, ha tudod a karkötőt is vedd le. Velünk ezeket levetették.
* Utána egyből visszavisznek a szobába?
- Igen.
* És előtte való nap minek kell befeküdni?
Kórház függő. Nyugodtság, altatás, ütemezés, megfigyelés miatt lehet erre szükség.
* Milyen vizsgálatok zajlanak?
passz, nem vagyok orvos
* Az orvos azt mondta ha megvan műteni nem lehet,de szerdán már pont a vége lesz a 4.nap.. (általában 4-5 napig van meg), szóljak az orvosnak azért?
- Mindenképpen szólj róla az orvosnak. Mond el, hogy hogy hogyan szokott lenni és most hogy áll. Ő és az anesztes dönt majd.
* Nem akarom már halogatni,mert suli és munka is ehhez van kötve..mi baj lehet ha menstruáció alatt műtenek?
- Kérdezd meg az orvost!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!