Magyarországon használnak morfiumot műtétnél? Ha nem mért?
Figyelt kérdés
Valószínűleg ki fogják venni a mandulámat. Az internet tele van műtét utáni morfiumon lévő emberekkel :D még egy akár egy fogászati beavatkozásnál is. Mintha régen úgy hallottam volna hogy magyarországon ez nem bevetett, mért?2016. dec. 20. 19:03
1/3 anonim válasza:
Mandulaműtétnél nem kell erős altatás, gyorsan túl van rajta az ember. Nekem anno úgy csinálták, hogy reggel bementem, adtak altatót (nem emlékszem, milyet, de azt hiszem, vénásan). Néhány óra múlva felébredtem, abszolút semmi furcsát nem vettem magamon észre, fájni se fájt semmim. A nővér azt mondta, általában később ébrednek fel néhány órával, de semmi plusz vizsgálatot, aggodalmat nem okozott ez. Este még ott kellett aludnom, majd másnak délben hazamehettem.
2/3 anonim válasza:
Azért nem használják, mert fölösleges. Vannak sokkal jobb fájdalomcsillapítók, mint a morfium és a rászokás veszélye is sokkal csekélyebb és a mellékhatások, se olyan durvák.
Morfium származékot szoktak adni, az más, de morfiumot ritkán adnak.
3/3 anonim válasza:
Mandula műtétnél nem adnak viszont a második válaszolónak nincs igaza. A morfiumnál nincs jobb fájdalom csillapító,epe bajom van és a fájdalmat csak a morfium képes enyhíteni most lesz majd műtétem ma este vagy holnap reggel és morfiumot kapok folyton bár én jól bírom mert én még csak nem is vagyok nyomot tőle. Nagyon aktív vagyok az orvos szerint is a szoba társam meg folyton alszik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!