V1R46 kérdése:
Ha valakinek amputálják a karját, megtarthatja ha akarja? Mondjuk van rajta valami művészi tetoválás, vagy ilyesmi?
Figyelt kérdés
2017. aug. 10. 12:48
11/12 anonim válasza:
#8 bocsi csak most vettem észre hogy írtál.
A videóban lévő hölgy arról beszél hogy sokan hoztak már hozzá kórházból így szerzett végtagot hamvasztani (temetkezési vállakozóként dolgozik) plusz van egy csaj aki laboratóriumban bogarakkal megtisztítatta a csontokat, összedrótoztatta és a levágott lábbal utazik, erről instagram profilt csinál, meg egy srác aki formalinba tette és lámpát csinált belőle. Utóbbi kettőről van csak kép, olyan durva fotókat nem szokott beszúrni, csak ha tényleg kell illusztráláshoz, nem a sokkolásra, inkább az ismeretterjesztésre hajt.
12/12 A kérdező kommentje:
Az egész úgy kezdődött hogy mentem haza felé a melóból egy februári napon. Kicsit csúszott az út, de megszoktam, már két hónapja csúszott, és én motoros futár voltam, az utca volt a munkahelyem. Már a mi utcánkban jártam, majdnem otthon mikot éreztem egy pattanást a jobb könyökömben és a kezem leesett a gázról. Nem fájt különösebben, csak onnantól nem mozdult a könyököm, ballal vissza raktam a jobb kezem a gázra, az működött. Már csak néhány háznyira voltam. Kaput nyitottam, leraktam a mocit, és mire felmentem a lakásba már azt gondoltam hogy semmiség valami ideg, vagy tudom is én. Viszont mikor levettem a kabátom ott volt egy teniszlabdányi dudor a karomon. Na nem akarom nagyon hosszúra engedni a sztoryt, lényeg hogy eltört, operálták, összerakták, szépen gyógyult, gyógytorna, tök jól mozgott, minden ok. Májusban kontrol röntgen, szépen gyógyul, de van ott valami fura árnyék. Akármi lehet, de a biztonság kedvéért azért menjek el egy vérvizsgálatra. Vérvizsgálat pipa, minden ok, meló is mehet, csak óvatosan. Két hónap múlva jöjjek vissza megmutatni, addig is gyógytorna. Eljött a július, teljesen rendben volt minden, a torna egyre jobban ment, melóztam, és mentem a kontrolra. Röntgen, most is ott a folt. Vérkép, minden ok, hát ilyen nincs. Na jó, akkor menjek el az ortopédiára, mutassam meg ott. És akkor fémkiszedés, mr, lássuk mi az. Már nem emlékszem rá hogy hogy éreztem magam mielőtt bementem a rendelőbe. Bent a doki nagyon kimért volt, és nyugutt, nem simán nyugott, hanem nyugalmat árasztott. Ritkán érezni ilyet, az ellenkezőjét gyakrabban.És elmondta hogy van ott egy rosszindulatú daganat, sajnos nagyon rossz helyen, teljesen körül veszi a könyök izületet úgyhogy csak azzal együtt lehet kiszedni, miden esetre menjek el kemoterápiára és majd meglátjuk hogy reagál rá. Mikor ki jöttem a rendelőből nem igazán tudtam mi van. Mi? Daganat? Rossszindulatú? Kemóterápia? Mi az? Ja persze tudom, valami durva kezelés, anyu is kapott egyet tavaj, meg is halt szegény. Most én is meg halok? Vagy levágják a jobb karom? De hát az a kedvencem, a balt nem is nagyon használom. Persze mostanában egyre inkább. Ja és nem látszik rajta semmi, se rohadás, se darálás, teljesen egyben van, egy kis dagadást leszámítva, be hát istenem most volt eltörve. Innen azután sodortak az események ilyen vizsgálat meg olyan, ilyen kezejés meg olyan, megtudtam azt is mi az a kemó. természetesen minden szőröm kihullott, nem csak a hajam, 3x :). Ekkortájt írtam a kérdést. Lehet hogy tényleg voltak morbid gondolataim, szerintem bárkinek lettek volna. Azt meg hogy hogy lehetne elrakni nem tudom, de ez a 21. század, biztos van rá módszer. Ott a badyes kiállítás, ők komolyabb dolgokat oldanak meg azt hiszem. A formaldehid eléggé elavult szerintem, de pl el tudnám képzelni olyan műanyag kockában amiben a skorpiót árulják tunéziában, vagy itthon a szarvasbogarat ;) Közben meló, mer ugye táppénz nyista, de ez egy másik sztori. Azután idén év elején megvizsgálták a daganatot és mivel úgy itélték meg hogy nagyon jól reagált a kezelésre azt mondta a doki hogy van egy eljárás, ilyet még nem csináltak, ők legalábbis, hogy egy donorból kioperált teljes könyök izületet ültetnek be az enyém helyére, és ha sikerül akkor megmarad a karom, sőt. Van még egy halom mellék szál, de a lényeg hogy márciusban megoperáltak. 9 órás műtét, 20 centis vágás, elvágták az alkar és a felkar csontot, a köztes részt kivették berakták a másik könyök izületet, az elvágott részeknél rögzítették, azután levarrták az inakat és izmokat. Már amennyit én felfogtam az egészből, de biztos komoly, mert azóta is fotózzák, videózzák stb . Voltam néhány előadáson ahol orvostanhalgatók nézeték meg hogy hogy gyógyul. Ki voltak vetítve a régebbi rtg képeim, még egy angol nyelvűn is voltam. Szóval a műtét jól sikerült, amit kivettek daganatot, azt elküldték szövettanra, egy hét múlva jött meg az eredmény, hogy mégse reagált jól a kemóra. Na ezt már megint nem értettem, hiszen azt mondták hogy azért lehet a műtét mert nagyon jól reagált, most meg nem jól? Wtf? És ez egyáltalán mit jelent már megint? Mindegy is, a lényeg hogy volt még egy csomó kemó, azután néhány vizsgálat, és most úgy áll a dolog hogy eltünt belőlem ez a szar, a könyököm is javulgat, és most gondolkozok a mintán amit fel varratok.
2018. okt. 29. 09:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!