Véradás tetoválással lehetséges?
probaltam tobb helyen utanaolvasni a neten de sehol nem talaltam olyant hogy kimondottan nem szabad. egy oldalon olvastam hogy ajanlatos varni utana bizonyos ideig.
ez pontosan mit takar?
mennyi idot?
szamit hogy hol talalhato a tetovalas?
tetovaltak tapasztalatat velemenyet szivesen olvasom!(:
koszonom a valaszokat(:
Tetoválás és piercing után is fél évet kell várni.
50 kg alatt nem lehet adni. Menstruációs napokon szintén.
"Menstruációs napokon szintén."
Hát ezt honnan veszed?
Ápolónő-szakot végeztem, állandó véradó vagyok, de még soha nem kérdezték meg, hogy menstruálok-e vagy sem. Semmi köze a véradáshoz.
Azt a bizonyos hat hónapot pedig azért kell kivárni, mert pl. az AIDS vírus kb. csak 3 hónappal a fertőzés után mutatható ki biztosan a vérvizsgálatnál, amelyet minden adag vérnél automatikusan elvégeznek.
Ma már ritkább, de a kezdeti időkben bizony előfordult, hogy a tetoválás alkalmával a fertőzött tű átadta a betegséget a következő delikvensnek is. A mai megszigorított szabályok mellett ez egy rendes tetováláló helyen nem fordulhat elő, de a szabály - a biztos megelőzés érdekében - megmaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!