Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért nincsenek meg digitálisa...

Miért nincsenek meg digitálisan az orvosnak a leletek?

Figyelt kérdés

Elmentem fülészhez mert begyulladt a fülem. Volt már ilyen régebben, legutóbb körülbelül január-február táján, azelőtt valamikor ősszel. Megkérdezte az orvos hogy volt-e már ilyen a fülemmel, mondtam hogy igen. Megkérdezte hogy hol vannak a leleteim, elmondtam őszintén hogy halvány lila gőzöm sincs, a legutóbbi lelet megvan valahol otthon, de a korábbiak nincsenek meg. Erre az orvos lecseszett. Nem kicsit, szó szerinti lecseszést kell érteni, amit szerintem egy orvos nem engedhet meg magának.

Ettől eltekintve eismerem, hibás vagyok. Viszont miért kell nekem 6 papírt vinni? Miért nincs meg digitálisan a lelet? Ha pedig megvan, miért problémázik ennyit?

2017. aug. 9. 11:24
 1/1 anonim ***** válasza:
Először is az hogy minden lelet digitálisan legyen,jelenleg Magyarországon technikailag nem megoldható.Hiszen akkor minden leletet rendelésnél scennelni kell,feltölteni,tárolni, és pl.nem minden rendelőben elérhető,és elég nagy esélyel néha meghibásodik egyik része,és akkor mivan?Magán rendelőknél is leletet néznek,de van olyan ahol számítógépes rendszerben van akár modernebb állami kórházban/rendelőben,de mindig papír formájú leletet/ambuláns lapot kapsz.Mindig elkell rakni,ennyi,és magaddal vinni legalább az előző 1et vagy 2t.Persze a 10év ezelőttit nem kell.
2017. aug. 11. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!