Miért kell félmeztelenül lenni tüdőszűréskor, röntgenkor? Egy sima ruha ami fém mentes mégis milyen akadályt akármit képezne a sugárnak? Ugyanúgy átmegy rajta mint a bőrön.
Kedves kérdező!
Így egyértelműen kijelenteni, hogy "ha a barátnőmnek engednék, akkor nem is szükséges", kicsit felelőtlenség.
Én eü-ben dolgozom, van rtg gépünk és bár én nem vagyok rtg szakasszisztens, van abba belelátásom, hogy egy-egy géptípusnál mennyire eltérő rtg képek születnek.
Nálunk sem szükséges levenni a pólót, mert nem ad olyan szép képet a gép, hogy számítana, de vannak olyan gépek, amik olyan részletes felbontású képet csinálnak, hogy meglepően sokat számít, hogy mi van a betegen (még a bőrön levő kosz is látszik).
Utóbbi esetben sajnos mindent le kell venni, mert fals eredményt adhat a kép, és az csak az asszisztens tudja, hogy az adott helyen ahol van mi szükséges ahhoz, hogy az rtg felvétel valós képet adjon.
Ezért ha azt kérik, hogy vegyél le mindent, az nem viccből van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!